|
Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas
| Autorius |
Žinutė |
|
rita
|
Pranešimo tema: Parašytas: Pir Sau 26, 2009 12:52 pm |
|
Užsiregistravo: Ket Spa 02, 2008 11:32 am Pranešimai: 77 Miestas: Klaipeda
|
|
O aš noriu paklausti kaip jus veliat, paltukus, švarkus ar pagal iškarpas deliojat vilna, po to siusiunat ar kaip? Man neaišku. Labai noriu nusivelti paltuka ar svarkeli. Ir norečiau gal kas gal yra kokie kursai drabužiams velti. Šiaip žinau, kad yra bet ten daugiausia skaras, kepures velia, o mane domina konkrečiai švarkai ir paltai.
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
kleckepyte
|
Pranešimo tema: Parašytas: Pir Sau 26, 2009 8:58 pm |
|
Užsiregistravo: Pir Geg 07, 2007 3:33 pm Pranešimai: 1389 Miestas: laikinai Vilnius Medale: 3
|
rita, pirmiausia, norėdama išmokti paltus, švarkus ir panašiai, turi išmokti velti šalius, kepures, vėlimą ant audinio. Šiame forume nei vienos (išskyrus DOSETH) nėra rūbų velėjos, nes tam išmokti reikia kelių metų ir ne Lietuvoje, kursai, kiek žinau vyksta Anglijoje, ir kainuoja ne vieną tūkstantį, tad čia mums kol kas tik pasidžiaugt ir idėjų pasisemt. Rūbų vėlime yra daug įvairių niuansų - norint išvelt be siūlių, reikia labai gerai jausti formas, čia iškarpų nepritaikysi, būtinai reikia labai gerai įvaldyti vėlimą ant audinių - nes vien tik iš vilnos veltas rūbas (kad ir paprasčiausias sijonas) formą laiko tik pirmąją dieną - paskui deformuojasi nuo sėdėjimo, kad nesideformuotų būtina velti su audiniu, o tai dar sudėtingiau norint apskaičiuoti susitraukimo procentus ir pan. Norint nuvelt paltą, vienos veltinio meistrės teigimu, reikia salę turėt tuščią...tad kol kas, bent jau aš, apie rimtus pačios veltus rūbus negalvoju... Kas kita liemenės - joms vietos ir sąnaudų tiek nereikia 
_________________ Laikykimės forumo taisyklių
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
rita
|
Pranešimo tema: Parašytas: Ant Sau 27, 2009 9:51 am |
|
Užsiregistravo: Ket Spa 02, 2008 11:32 am Pranešimai: 77 Miestas: Klaipeda
|
kleckepyte, na velti as siek tiek moku, esu nusivelusi ir slepetes ir salika ir sali ir kepure, o ir DOSETH darbus maciusi. Nu aisku..... 
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
scars
|
Pranešimo tema: Parašytas: Ant Bal 28, 2009 7:01 pm |
|
 |
| Kandidatė į Craftlady |
 |
|
kur galėtų pamatyti tos DOSETH darbelius? 
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
Kinderyte
|
Pranešimo tema: Parašytas: Ant Bal 28, 2009 7:22 pm |
|
Užsiregistravo: Pir Gru 08, 2008 12:07 pm Pranešimai: 572 Miestas: Vilnius
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
SauleKvieciu
|
Pranešimo tema: Parašytas: Sek Geg 03, 2009 5:20 pm |
|
Užsiregistravo: Sek Bal 26, 2009 8:38 am Pranešimai: 10 Miestas: Vilnius
|
_________________ Gyvenk ir žvenk
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
scars
|
Pranešimo tema: Parašytas: Pen Lie 10, 2009 9:41 pm |
|
 |
| Kandidatė į Craftlady |
 |
|
aš gyvenu Klaipėdos apskrityje, tai gal kur Klaipėdoj yra tie veltinio namai?  nes būtų smagu apsilankyta, kainas apžvelgti.
http://veltinio-namai.lt/gallery/index. ... azimage=25 > man šita rankinė lyg odinė atrodo...
Neseniai mėgnnau nusivelt tašyte su užlenkimu tai man kaip pirmam kartui mgera gavos, bet čia tai fantastika tie rankinukai...
Pranešimai nerašomi vienas po kito, norint papildyti, spaudžiamas mygtukas "keisti". Mod. giedrianka
Paskutinį kartą redagavo scars Pen Lie 10, 2009 10:22 pm. Iš viso redaguota 1 kartą.
|
|
| Į viršų |
|
 |
Dabar prisijungę |
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių |
|
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume
|
Copyright © 2006-2010 craftladies.puslapiai.org. Turinio platinimas be raštiško administracijos sutikimo griežtai draudžiamas. All Rights Reserved. Visos teisės saugomos.
|
|