Pagrindinis puslapis
DUKDUK  IeškotiIeškoti  Narių sąrašasNarių sąrašas  Vartotojų grupėsVartotojų grupės
RegistruotisRegistruotis  PrisijungtiPrisijungti  AlbumasAlbumas  Chat  DownloadDownload

Rodyti ankstesnę temą «» Rodyti sekančią temą
marmurografija (marmurinis popierius)
Autorius Pranešimas
sauletoji
Craftlady fanatė ;)
gyvenimas yra nuostabus;)

Prisijungė: 2007 03 04
Parašytas: 2008-05-01, 21:58   marmurografija (marmurinis popierius)

sitas dalykas mane labai sudomino,nezinau tiksliai kaip jis vadinamas letuviskai :oops: sitam saituke parodyta kaip jis daromas,gal ka ir sudomins ;) http://www.youtube.com/watch?v=7B8q3ydZWTY o cia pora mano pirmu blynu :oops: :Rose: :Rose: ,cia kaip bandymas ar pavyks :D

Google
Sponsor
Parašytas: 2008-05-01, 21:58   Advertisement

Migla

Prisijungė: 2007 05 30
Parašytas: 2008-05-01, 22:19   

sauletoji, labai įdomią techniką atradai ir išbandei :Rose: labai gražūs darbai. :Rose: :Bravo: :good: Beja, o ten kažkokį mišinį pilą į vandenį pradžioje, kas ten per mišinys?ir kokie dažai naudojami ,spec. kokie? Pabandžiau ieškoti internete ir radau dar tokią pamoką http://www.scrapbookbrasi...ldAuto=59&faq=8 ir ten rodo du būdus vieną su tais dažais, o kitą patrupinus į miltelius sutrintas spalvotas pasteles ir jas barstant.

sauletoji
Craftlady fanatė ;)

Parašytas: 2008-05-01, 22:46   

as dariau pagal knygute kur turiu jau seniai nusipirkus,tik vis laiko nebuvo isbandyt,nusipirkau kliju tapetams milteliais,juos sumaisiau su saltu vandeniu,aliejinius dazus nedaug ir pora lasu dazu valiklio( kaip spiritas) bet ziurek pagal save,kad dazai lasetu,gerai isplak dazus stikliej bonkutej,tada uzlasinau ant kliju ir toliau zaidem su vaikais :D ,bet maciau,kad pas jus yra spec. dazai tam,tai manau kliju gal ir nereikia http://www.senasnaujas.lt...d4=1268&level=3 va jie

Migla

Prisijungė: 2007 05 30
Parašytas: 2008-05-02, 10:44   

Aišku, ačiū :Rose: net ir nežinojau kad čia yra tokie dažai pirkti :D bet man įdomesnis variantas su aliejiniais dažais ir klijais :D :)
ir dar va ką radau čia fotografuoti kaip suprantu kažkokiė kursai kur darė popierių su marmuro efektu, ir įrišinėjo knygas. http://picasaweb.google.c...rmorizaODePapel
o čia radau kaip panaudoja tokį popierių http://picasaweb.google.com/kezia.lenderly/Caixas

sauletoji
Craftlady fanatė ;)

Parašytas: 2008-05-02, 12:00   

super,Migla tu kaip turi gabumu gali ir kazka nupiest tokiu budu ir super,padarai fona ir manau su truputi tirstesniais dazais paisai,ax,kad as mokeciau piest,drambliuko svajone :D

Zuikaite
Pradedanti Craftlady

Prisijungė: 2007 03 17
Parašytas: 2008-05-04, 19:30   

Kokia idomi teknika!!! Kazkaip reikia prisesti viena diena ir rimtai pradei namus puosti, ir si tema kaip tik tiktu mano naujam butukui :good:

Sauletoji, tavo paveikslai fantastiski :Bravo:

sauletoji
Craftlady fanatė ;)

Parašytas: 2008-05-04, 19:48   

Zuikaite, dekuj labai :Rose: svarbiausia datemt rankas,o kitas viskas kaip nusispjaut ;) lauksim tavo darbu,butinai parodik :Rose:

Grafika
Nerašanti lady

Prisijungė: 2008 05 08
Parašytas: 2008-05-08, 12:36   

Sauletoji, puiki technika, tik po to filmuko vistiek ne viskas aisku...kaip jis ten persikelia ant popieriaus tas visas margumynas? Ir kokio tirstumo reik daryt ta kliju skiedini? Gal galetum truputeli placiau a.... labai jau sudomino si technika :Rose:

sauletoji
Craftlady fanatė ;)

Parašytas: 2008-05-08, 20:40   

Grafika, teisybe pasakius as pati dar zalia sioj temoj,tik pora bandymu padariau,pagal filmuka kaip supratau sriubos saukstas kliju ant 1,5l vandens,mano knygoj parasyta 1s. saukstas ant litro.po to apie dazus jau parasiau,tada ant tu klyju pradedi piesti ar ka nori. kai baigsi uzdedi lapa popieriaus nestipriai pervedi su ranka,kad visi dazai priliptu prie popieriaus ir atsargiai pakeli lapa,at lapo ir lieka tavo piesinys,tada uplaunam truputi su vadeniu( bandziau ant kanvos tai nusiplove),bet at popieriaus manau neusiplaus. jai ko dar nesupratai rasyk,ka galesiu pasakysiu ;) mokinsimes visos kartu. Sekmes,lauksiu pirmu darbu ;)

Moonrat

Prisijungė: 2006 11 04
Parašytas: 2008-05-11, 19:28   

O čia tai super jau labai noriu bėgti namo(esu darbe) ir išbandyti.

Grafika
Nerašanti lady

Prisijungė: 2008 05 08
Parašytas: 2008-05-19, 07:58   

Sauletoji, ačiukas už paaiškinimus :Rose: Dabar tik laiko reik ir didelį dubenį rast, ir bus galima bandyt :)

irmulia
Pradedanti Craftlady

Prisijungė: 2007 06 28
Parašytas: 2008-05-19, 18:32   Marmurinis popierius - pasigaminkime pačios

Praleidau nemažai laiko benaršydama po internetą vardan nugalėti begalinį smalsumą kaip pasigaminti tokį marmurinį popierių ir jau išbandžiau vieną iš būdų :

Marmurinis popierius skutimosi kremo pagalba -tikiuosi ši info Jums patiks ir suvilios ne vieną išbandyti namuose pasigaminti savo marmurinį popierių ;)

Reikia:

*skutimosi putų (pirkau iš IKI už ~ 4 lt)
*pailgas indas (naudojau putoplasto lėkštutę nuo sausainių)
*dažų (naudojau skiestus akrilinius dažus)
*mentelė (arba bet kokia kita plokštelė)
*teptukas
*virbalas (ar dantų krapštukas)
*servetelės

Pradedam: :mirksiukas:

1. Į indą įpurškiu skutimosi putų

2. Paviršių išlyginu su mentele (galima naudoti kokią plokštelę)

3. Užlašinu skystų dažų su teptukų (geriau būtų jei lašinti vos 8- 12 lašų bet kaip reikiant )

4. Paimu virbalą (ar dantų krapštuką - žodžiu tai kas iga ir smailu) ir vedžioju per putas kartu dažus

5. Uždedu atsargiai lapą ir truputį paspaudžiu, kad lapo paviršius pilnai susiliestų su putomis

6. Atsargiai nuimu lapą ir patiesiu ant pagrindo - ant paviršiaus matosi prilipusios putos :)

7. Mentelės pagalba labai nespaudžiant braukdama per lapą nuimu putų perteklių

8. Mažus putų likučius nusausinu servetėle ir štai rezutatas :D Putų dėka dažai taip įsigėrė į popierių, kad jų nebenugrandysi :D

Keletas pastebėjimų:

* putų paviršių reiktų gerai išyginti
** keletas "riebių" dažo lašų geriau nei daug bet itin mažų ( nuo to priklauso koks gausis raštas)
**geriau naudoti iki 4 skirtingų spalvų (kitaip spalvos persimaišo ir tampa purvinos)
*** pasirinkti tinkamą popierių ( aš bandžiau ant minkštesnio storesnio rodos tapybai skirto popieriaus, todėl paviršius atrodo truputį " pasišiaušęs"

Tai buvo paprastas būdas kaip pasigaminti marmurinį popierių namų sąlygomis

nicole
Pradedanti Craftlady

Prisijungė: 2006 12 24
Parašytas: 2008-05-19, 21:03   

Irmulia, labai gera pamokėlė, nereikia daug vargo, o rezultatas stulbinamas. Šaunu :roll:

Princess
Tikra Craftlady
Born to be a princess

Prisijungė: 2008 02 01
Parašytas: 2008-05-21, 18:34   

Gražu,įdomi technika :) O kur galima jį panaudoti? :roll:

irmulia
Pradedanti Craftlady

Prisijungė: 2007 06 28
Parašytas: 2008-05-22, 22:51   

Tokį popierių galima naudoti orginalių atvirukų vokų gaminimui, taip pat knygų aprengimui ir t.t.t.t. :)

Kitas būdas kaip pasigaminti marmurinį popierių :)

Indas su dažais:

Vaizdas iš arčiau : mane tai taip sužavėjo kaip dažo lašai skleidžiasi ant paviršiaus :bigsmile:

Pradinis spalvų rašto maišymas

Antrasis:

Kas gavosi nuėmus popierių ir perplovus po šalto vandens srove:

Vaizdas iš arčiau

Keletas pastabų:

* vertėjo pasirinkti vandenį, ne iš po krano, o distiliuotą arba filtruotą
** vistik reiktų pasirinkti minkštą popierių kaip akvarelinį arba ryžinį, aš pasirinkau paprastą piešimo, todėl raštas gavosi ne toks ryškus, kokio tikėjausi
** naudojau akrilinius dažus, manau vertėtų kitą kartą bandyti su grynais pigmentais arba aliejiniais dažais (pasirinkus pastaruosius tokiu atveju nebus galima tokio popieriaus naudoti su nuotraukomis- paliks dėmes)

O čia kitas raštas:

Iš arčiau:
Paskutinį kartą redagavo irmulia, 2008-05-23, 09:10. Redaguota 1 kartą  

Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Atsakyti į pranešimą
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Negali prisgti failus
Ne gali traukti failus iš šito forumo