Pagrindinis puslapis
DUKDUK  IeškotiIeškoti  Narių sąrašasNarių sąrašas  Vartotojų grupėsVartotojų grupės
RegistruotisRegistruotis  PrisijungtiPrisijungti  AlbumasAlbumas  Chat  DownloadDownload

Rodyti ankstesnę temą «» Rodyti sekančią temą
Apie tapybą
Autorius Pranešimas
Migla

Prisijungė: 2007 05 30
Parašytas: 2008-04-13, 09:50   

Dažus skiedi taip: pasidedi paletę (gali naudoti fanieros gabaliuką ar taip kur būna tos plastikinės pirkti) išsispaudi truputi dažų(tik jau nevisą tubelę, tik truputį),ne daug na taip kad tau pakaktų bet ir kad neliktų po to, suvilgai teptuką skiediklyje ir su tuo teptuku pamaišai dažą, ir viskas jis pasidaro skystesnis nuo skiediklio, jei nori dar skysčiau dar palašini su teptuku skiediklio ir viskas ;) O skiediklio įsipilk į kokį dangtelį.
Ant po pieriaus su jais piešti negalima, jie aliejiniai ir liek tokios taukų dėmės, popierius permirksta, Gali storesnį kartoną(bet ne tą tuščiavidurį korėtą,o pilnavidurš kartoną) arba fanierą, na kur būna tokios plokštes medžio dulkių,kur viena pusė slidi,kita kaip tinklelio rašto ir ją nusigruntuoji su baltais aliejiniais arba akriliniais dažais (aš dailinkų parduotuvėse pirkau gruntavimo dažus po 14 Lt puslitrį, daug nereikia, būna ir senukuose medienos gruntavimui irgi tinka, žinai kokius nebrangius reik pirkti,nes jų lieka, po to sudžiūna...)Arba būna Thomas Philips pirkti jau nugruntuotų drobių kartonų, ant jų labai smagiai taposi. ;) O jei nebus nugruntuotas kartonas, ar per mažai nugruntuotas dažai įsigers ir aliejus įsigers į kartoną ir potepiai,nutapytas paveikslas neblizgės kaip kad blizga aliejiniai paveikslai. Ar A3 ar A2 ar A4 džius panašiu greičiu,jeiskeisi tik su terpentinu abdžius per savatę, priklauso nuo potepių storio, jei labai stori tai jie tik truputi abdžiūna,o tik po mėnesiotie potepiai pakankamai gerai sudžiūna (jei labai skubi, galime truputi su plaukų fenu padžiovinti, bet tik truputį kad nepaknektų dažams,)
Štai jei kasneaišku klausk ;)

Google
Sponsor
Parašytas: 2008-04-13, 09:50   Advertisement

kaliosas
Kandidatė į Craftlady

Prisijungė: 2008 04 01
Parašytas: 2008-04-13, 19:09   

wow :crazy:
aciu labai :Rose:
nju reikės nusipirkt tų plokščių ar kaip ten vadinasi, o kaip jos atrodo :oops: ?

Migla

Parašytas: 2008-04-14, 08:27   

Prašom ;)
Kaip atrodo..am... nežinau kaip nupasakoti, paieškosiu foto. O tu tėčio paklausk gal turės medžio plaušo plokščių ;) (pas mus sode jų daug buvo, ir namie keletas yra tai gal ir pas jus yra)
Va radau pasirodo tiksliau vadinasi Medžio plaušo plokštė http://www2.senukai.lt/LTU/catalogue.aspx?op=3&id=000002005993

daivadasenkovie
Nerašanti lady

Prisijungė: 2008 02 14
Parašytas: 2008-04-15, 11:02   Tapyba

:Rose: Sveiki,labai mėgstu tapyti aliejiniais dažais,turiu ant drobes tapytų paveikslų.Norėčiau įdėti nuotraukas,tik nežinau,kaip. Gal patarsite,ačiū.

Migla

Parašytas: 2008-04-15, 15:34   

Sveika,daivadasenkovie, štai čia pasiskaityk kaip įkelti nuotraukas http://www.craftladies.pu...aukas-vt178.htm ;) o tapybos darbus kelk štai čia http://www.craftladies.pu...apyba-vt532.htm ;) Lauksime darbelių :)

daivadasenkovie
Nerašanti lady

Parašytas: 2008-06-10, 13:33   

Sveiki,gavau Jūsų atsakymą kaip įkelti nuotraukas,bet man neišeina. Gal reikia susikurti savo galeriją. Lauksiu atsakymo :Rose:

Migla

Parašytas: 2008-06-10, 14:26   

daivadasenkovie, dar užeikit čia http://www.craftladies.pu...8,135.htm#30252 aš įdėjau pamokėlę su paveiksliukais, kaip įkelti nuotraukas per www.radikal.ru gal dabar bus aiškiau, jei kas neaišku dėl nuotraukų kėlimo eikit į tą temą klausti, tikrai padėsime ;)

daivadasenkovie
Nerašanti lady

Parašytas: 2008-07-16, 20:56   Nuotraukos apie tapybą

Sveiki,ačiu už pamokėles kaip įkelti nuotraukas,tik viena dar neaišku,ar nuotraukas reikia kelti įmano privatų albumą,ar kur kitur. Dėkoju iš anksto. :Rose:

Migla

Parašytas: 2008-07-16, 22:41   

Jei nori nuotraukas parodyti forume, tai kelk per serverį į atitinkamas temas ;)

akile
Nerašanti lady

Prisijungė: 2008 07 20
Parašytas: 2008-07-27, 16:50   

ola ;] ziuriu ziuriu ir matau, kad apie sirdziai artimus dalykus snekat, jei kyla klausimy galiu padet, nes pati dirbu su tuom jau.... kokius 8-9 metus :) ir siap, noreciau parodyti visoms(-iems) savo daburs, gal kas nors net pirkti uzsimanys.. ;D http://public.fotki.com/kileart/
gero ziurejimo :)

barbe9darbe

Prisijungė: 2007 03 12
Parašytas: 2008-07-27, 19:29   

akile, gražūs tavo darbeliai, bet... perskaityk, prašau, forumo taisykles. Štai čia: http://www.craftladies.pu...isykls-vt28.htm
Įdėmiai perskaityk 8 punktą.
Klausimų bus?
Taigi, mes tikrai ne prieš naujus dalyvius ir puikius jų darbus, tik prašome laikytis forumo taisyklių. Sudalyvauk forume, diskusijose, patarimuose, o komercija bus vėliau ;)

youngmoons
Pradedanti Craftlady
Mažas nuostabus ateivis

Prisijungė: 2008 02 06
Parašytas: 2008-07-28, 10:54   

Kaliosas, gali tapyti ir ant JYSK parduodamų skelbimų lentų. Paviršius geras, manau, kad tiktų.
Parašiau pavėluotai, bet gal pravers kam nors :)

Migla

Parašytas: 2008-07-29, 16:39   

akile, dailūs darbai, ;) tik geriau kelk, juos rodyk mūsų darbeliai skiltyje ;) nes kaip kad Barbė minėjojo dėl komercijos yra 8 punktas, ir tam yra kitos temos..

akile
Nerašanti lady

Prisijungė: 2008 07 20
Parašytas: 2008-07-30, 14:09   

ou.... Kaip atsiprasau! Apsiziolplinau. To nebebus, pazadu ;]

Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Atsakyti į pranešimą
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume