Ženklinimo sistema saulėtojai
Ir parodyta ir pažymėta, bet kalba kiniečiu (kažkiek tai gali skirtis žymėjimas nuo rusiškų ženkliukų)
http://photo.163.com/phot...82/28748595/#p1
aš tai virbalais megzti moku, bet nemoku serveteliu megzti ir mano turimose mezgimo knygose kaip ir nera. gal kas turite aiskiu pavyzdėlių kaip tai daryti.
virbalais megztas servetėles norėčiau išmėginti, su vašeliu viskas beveik aišku, nors tiesa buvau viena tokia radus servetėle kur bandžiau iš nuotraukos atsekti ir nepavyko buvau labai ir
tokia grazi buvo.
Siulau Jums, pradedancioms pagalba. Kaip tik dabar kuriu savo svetaineje puslapi ,,Mezgimo, nerimo pradziamokslis'', kuriame manau surasite jums reikalingos informacijos. Apsilankykite, manau rasite nemazai naudingo
Taigi parsivežiaus iš Lietuvos (nuo močiutės) 2 geras, labai senas knygas apie mezgimą, po truputį čia rašysiu (vėliau įklijuosiu paveiksliukus) .
Mezgimo pradžia:
Akių apmetimas
Imamas ilgas siūlas. Sulenkiamas dvigubas ir uždedamas ant smiliuas piršto ir nykšči, suspaudžiamas delne. Sudėjus 2 virbalus, pakeliamas ykščio siūlas, susidari kilpa, per ją ištraukiamas siūlas, susidaro kilpa, siūlas nuo nykščio nuleidžiamas ir vėl grąžinamas į pirmykščią padėtį. Taip apmetama kiek reikia akių.
Geroji (paprastoji) akis
Siūlas eina už virbalo, kitoje mezginio pusėje. Dešiniuoju virbalu iš kairės į dešinę užkabinamas siūlas iš viršaus į apačią ir ištraukiamas.
Ant dešiniojo virbalo turim naują akį. Nuo kairiojo virbalo akis nuleidžiama.
Galima megzti ir kitaip. Akis dešiniuoju virbalu užkabinama iš dešinės pusės kairėn, siūlas ant smiliaus užkabinamas, pertraukiamas per akį, ir jį nuimama nuo kairiojo virbalo.
Mezgant gerosiomis akimis iš gerosios ir blogosios pusės gaunamas ripsinis raštas
Išvirkščioji akis
Siūlas yra prieš mezginį. Dešinysis virbalas perkišamas per akį, esančią ant kairiojo virbalo. Nuo savęs uždedamas ant virbalo prieky esantis siūlas ir pertraukiamas per akį. Akis nuo kairiojo virbalo nuleidžiama. Toliau mezgama taip pat.
Mezgant iš vienos pusės visa laiką gerosiomis akimis, iš kitos - išvirkščiomis, geroje pusėje gaunamas lygusis raštas.
Merginos perrašyt iš lietuviškų senų knygų neturiu kada, tad padariau nuotraukas. Knyga sena, savo jau nugyveno, dėmės visokios tad kokybė gal ir ne kokia, bet viskas aiškiai matyti. Reikia paspausti ant mažo pav, kai atsidarys naujame lange ir pilnai užsikraus, reikia jį padidinti dar kartą.
Pradžiamokslis:
PAV.1
Geroji akis
Išvirkščioji akis
Paprastas užmetimas
Atvirkščias užmetimas
Dvi gerosios sukryžmintos akys
Dvi išvirkščios sukryžmintos akys
PAV.2
Trys akys sumegztos kartu
Prailgintos akys
PAV.3
Akių pridėjimas 2 būdais
Paprastasis mezgimas persuktomis akimis
Mezginio atskirų kampų mezgimas
PAV.4
Sukryžiuotos akys
Trijų akių sukryžiavimas
PAV. 5
Iš 3 akių išmegztos 3 akys
Iš vienos akies išmegztos į akys
Paprastoji pynelė 3*3
Mezginio sujungimas
PAV.6
Dvigubas kraštelis
Mezginio kraštelis
Akių surinkimas krašteliui
PAV.7
Dvigubas kraštelis su danteliais
Nuleistų akių surinkimas
Zizgzagu persuktas stulpelis su ištrauktomis akimis
Prisijungė: 2008 02 26 Pranešimai: 55 Miestas: Kaunas
Parašytas: 2008-10-28, 12:09
gal galit paaiškinti kaip megzti spalvotus paveikslėlius ar imanoma išmegzti labai smulkius ir daugiaspalvius paveikslėlius ar čia tik su mezgimo mašina imanoma? labai nesijuokit jei kvailai klausiu niekad nebandžiau tai man be galo sudėtinga atrodo...
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume Negali prisgti failus Gali traukti failus iš šito forumo