Pagrindinis puslapis
DUKDUK  IeškotiIeškoti  Narių sąrašasNarių sąrašas  Vartotojų grupėsVartotojų grupės
RegistruotisRegistruotis  PrisijungtiPrisijungti  AlbumasAlbumas  Chat  DownloadDownload

Rodyti ankstesnę temą «» Rodyti sekančią temą
PASITARKIME
Autorius Pranešimas
Rytiete
Lady svečias

Prisijungė: 2008 07 23
Parašytas: 2008-09-03, 09:24   

Ačiū, Emile,

Pradėjau žvalgytis po tavo puslapį duotą. Užkliuva vat šitas piešinukas:

http://en.easyart.com/art...%29-251098.html

Klausimas: ar bandėt kas atsispausdinti ant sumuštinių popieriaus? Kokio dydžio kažin jis gaunasi tas piešinukas? Aš pabandžiau vat dabar ant paprasto spausdintuvo ir A4 formato lapo atsispausdinti. Tai atviruko dydžio gaunasi. Peršasi mintis, kad reikėtų iš vienos kibiro pusės vaikus šituos besibučiuojančius priklijuot, iš kitos - gal jauną porą, o iš trečios - senukus :P Nežinau, ar nebus per daug... Pilki fonai ir baltas kibiras... gal pasendinti? Kaip manot, o ar vidų irgi reikia dažyti balta spalva? Negi paliksi aliuminį? :shock: Nežinau, man tiek daug klausimų ir net bijau, kad jie kvaili :D Jau SM forume mane prametė su tokiais klausimais: kaip nori, taip ir dažyk. Bet kadangi tai bus tik trečias bandymas ir jis gan atsakingas, bijau suklysti :ROFL:

Didelis dėkui už bet kokį komentarą :Rose:

Google
Sponsor
Parašytas: 2008-09-03, 09:24   Advertisement

Emile
Įžymi Craftlady

Prisijungė: 2006 10 10
Parašytas: 2008-09-03, 09:53   

Rytiete, aš spausdinu Corell programoje ir paveiksliuką išsitampau iki man reikiamo dydžio, visada naudoju sumuštinių popierių, jei daug smulkių paveiksliukų bus tai bus kaip koliažas, galima ir taip, svarbu viską tarpusavyje suderinti :) .

Rytiete
Lady svečias

Parašytas: 2008-09-03, 10:18   

Dėkui, Emile,

Bandysiu derinti, svarbiausia, kad nesigautų koks jovalas ;)
Aš turiu Adobe Photoshop programą, pabandysiu su ja pasididinti dydį...

barbe9darbe

Prisijungė: 2007 03 12
Parašytas: 2008-09-03, 12:01   

Rytiete, man dar viena mintis atėjo :roll: : daryti ne pilkai baltą sidabrinį, o auksinį su sepijos spalvos nuotraukom, tuo labiau, kad ruošiesi daryti tokį a la retro stiliaus, tai labai tiktų (turbūt nereikia aiškint, kaip padaryti sepijos spalvą) ;) . Ir nebūtų tokia nuobodžiai pilka spalva, pabėgtum nuo to cinkuoto kibiro įvaizdžio. Įsivaizduoju taip: išorė su senom nuotraukom (galima išspausdintus paveiksliukus iškirpti figūrinėm žirklėm, kaip seniau darydavo), dar kraštelius "apmurzint" tamsiai rudais dažais (bitumas labai tiktų, jei turi, o jei ne, tai ir aliejiniai tiks ar akriliniai), fonas aptamsėjęs auksas, galima dėti skeldėjimą, galima tarpuose išpaišyti ornamentus ar raštus, galima sukomponuoti gėles ir širdis (romantika vis dėlto blyyyn) :D Aerba pačias nuotraukas iškirpti širdies formos... O vidų paprasčiausiai išpurkščiau auksiniais automobiliniais dažais - jie atsparūs drėgmei, tai po to dar galėtų naudoti kaip vazą... :roll: arba kaip kibirėlį šampanui... :roll: Tik ne per daug spalvų, net gali būti viskas rudai-auksinio :roll: arba tokios nuslopintom spalvom, pasenusiom, nutrintom...
O idėja su visom gyvenimo fazėm labai gera :D ;)
Nu gerai, užteks, įsisvaigau čia... :oops:

Rytiete
Lady svečias

Parašytas: 2008-09-03, 12:39   

Labai gražiai parašei, Barbe9darbe :Yahoo!: ,

Idėja tavo liuks toks ale vario spalvos įsivaizduojamas mano tas kibirėlis nemažas :) Žinot, radau vat tokį variantą jau aptartose temose:

http://www.craftladies.pu...-ir-tt-vt92.htm

Kaip padaryti tą tokią ale varinę spalvą? ;) Čia kokie milteliai naudojami? Kaip suprantu, reikėtų tepti tamsiai rudą kokią kaip pagrindą, o ant viršaus tą varinę spalvą... Bet kur ją gauti? Tada puikiai tinka sepia nuotraukos :) žinau, kaip jas padaryti ;) Liuks idėja... reikia paieškoti kokių tik ornamentų, tinkančių tai vestuvinei tematikai 8)

Dar atviruką esu nupirkusi fanierinį iš Artmanijos. Jame iškirpta širdutė, tai galvoju, įdėti jaunųjų nuotrauką ir kažką dekupažuoti. Vat čia dar idėjų neturiu... :roll:

barbe9darbe

Parašytas: 2008-09-03, 20:04   

Vidų, kaip jau sakiau, galima išpurkšti aerozoliniais dažais - parduotuvėse jų pasirinkimas tikrai nemažas, dar šiandien pralėkdama pro šoną akį užmečiau, seilę pavarvinau... Išorė kur rodei tą nuorodą, tai sužaista su dviem spalvom: apačioje tepta tamsi ruda, po to aptapšnota su kempinėle šviesesnė (man regis, parodyta su kažkokia oranžine, o įspūdis kaip aprūdijusio daikto), va čia gali auksine/varine ir pažaisti. Kad nesismardyti ir sveikatos negadyti, naudok akrilinius dažus, tokių auksinių /varinių ieškok dailininkų parduotuvėse arba prie kitų prekių randarbiams, menams. Po to nuotraukytės, dar jei nori kažkoks skaldymas (bet nebūtinai) ir būtinas lakas, geriau ne akrilinis, o koks tvirtesnis (alkidinis, poliuretaninis, uretaninis ar pan.)
Tiesa, prisiminiau, kad vietoj auksinio akrilo gali pati pasigaminti puikų pakaitalą (ir pigesnį ;) ) - nusipirk bronzos pudros miltelių ir sumaišyk su laku, gausis toks a la auksinis lakas, irgi gerai atrodo.
Jei netingi ir turi laiko/noro, taip pat galima ir vidų paauksinti/pasendinti.
Kažkada panašiai dariau cinkuotą bliūdą obuolinę, gali dirstelėti dėl idėjos, ten kelios spalvos: tamsi ruda, šviesi gelsva ir kai kur auksu pablizginta) va čia: http://picasaweb.google.l...538352595737362
Tai tiek kol kas :)

Rytiete
Lady svečias

Parašytas: 2008-09-08, 08:07   

Na, vakar pabandžiau tą kibirą išteplioti, t.y. padengti foną :) Nelabai sufokusuota nuotrauka, bet esmė aiški. Tik minusas vienas - ant rudo pagrindo buvau užtepusi vienkomponentį laką sendintoją. Deja, tik vienoje vietoje suskilinėjo. Jaučiu todėl, kad tas auksinis dažas buvo ale pastos pavidalo... Toks labai tirštas, tai su kempinėle tapšnojau ir užtapšnojau visą skeldinėjimą, jaučiu... Kažin, ar gali taip būti? %)

Dabar galvoju, kad reikės priklijuoti spausdintus paveikslėlius ir ant viršaus su dvikomponenčiu laku sendinti. Tik bijau, kad vėl nesigaus... Ar reikia įtrinti dar dažus ant viršaus, kad matytųsi skilinėjimai?

O gal ne toje temoje rašau? :Rose: [/code]

barbe9darbe

Parašytas: 2008-09-08, 14:03   

Aha, gali būti ir nuo auksinių dažų - kai kurių metalikų nelabai skaldo, nežinau, nuo ko čia priklauso - nuo tirštumo, sudėties ar mėnulio fazių :D Kai per tirštas - irgi negerai, lakas nepajėgia suplėšyti viršutinio sluoksnio. Vienžo, reikia eksperimentuoti, žiūrėti, ką tavo lakas skaldo, ko ne.
Dabar gali klijuoti paveikslėlį, tada kartelį nulakuok su bet kokiu laku (kad į popierių nesusigertų dvifazis skeldėjantis lakas, nes ir vėl bus - nesuskilo... ;) ), tada skaldyk su dvifaziu. Į dvifazį būtinai trinami dažai (pagal instrukciją - aliejiniai arba akriliniai). Jei instrukcijoje neparašyta, kokiais įtrinti, tai geriausia atsiminti:
-jei dvifaziai lakai vandens pagrindu (viskas plaunama vandeniu), tai įtrinama aliejinais dažais arba riebia patina; perteklius nuvalomas švariu skudurėliu ar popieriniu rankšluosčiu, jei labai sutepta, galima pavalyti tirpikliais -acetonu, waitspiritu;
-jei dvifaziai lakai plaunami tirpikliais - įtrinama akriliniais dažais; galima negražias vietas pavalyti vandeniu sudrėkintu skudurėliu, tik atsargiai.
Vienu žodžiu, dvifaziai lakai ir įtrinami dažai turi būti skirtingi.
Svarbaiusia, po antrojo dvifazio lako sluoksnio palauk pakankamai laiko, nors parą, nes paskubėjusi gali viską sugadinti. Džiovink natūraliai, ne su fenu, nes suskils mažulyčiais trupiniais ir prapuls grožis...

Nebijok, nieko čia baisaus, neišeis - perdarysi, bet užtat patirties turėsi :) .

Rytiete
Lady svečias

Parašytas: 2008-09-09, 06:51   

Nu gavosi toks š... atsispausdinau vakar ant sviestinio popieriaus nuotraukas ir kitus paveiksliukus. Išsiplėšiau, pradėjau klijuoti ant kibor, ale kaip pradėjo leisti dažus... siaubas, baubas... raukšlėtis dar labiau... %) išmečiau viską į šiukšlių dėžę... Nesuprantu, gal ant rašalinio spausdintuvo nelabai gerai spausdinti? Nežinau net, ką dabar daryt... Einu paskaitysiu kitas temas apie paveiksliukų spausdinimą, bet prašau patarti man :)

barbe9darbe

Parašytas: 2008-09-09, 07:48   

O tu spausdinukus užfiksavai kuo nors? Nes BŪTINAI reikia nupurkšti kokiu sintetiniu laku, kad užsifiksuotų rašalas, jau ne kartą kalbėjom, bet kai pati išbandei, tai tikrai atsiminsi ;)

Rytiete
Lady svečias

Parašytas: 2008-09-09, 12:31   

Ne, neužfiksavau. O čia reikia būtinai specialų pirkti kažkur tą sintetinį laką? Skaičiau, kad galima naudoti paprastą plaukų laką, bet kai kurios merginos skundėsi... Man reikia idealios kokybės :)

barbe9darbe

Parašytas: 2008-09-09, 13:34   

Ne ne, plaukų netinka, čia tik pačioje pradžioje, kol dar gerai nežinojom, su juo darėm, bet nepasiteisino. Perversk temelę toliau, ten viskas smulkiai parašyta. Va čia, kad nereikėtų ilgai ieškot: http://www.craftladies.pu...os-vt222,90.htm

Daliuke
Kandidatė į Craftlady

Prisijungė: 2008 03 19
Parašytas: 2008-09-09, 18:26   

Oj merginos, asirgi ruosiuosi kazkaatsispausdint ir, aisku, durna galva :crazy: nusipirkau plauku lako... %)
Barbyte, o tu nesuklydai rasydama, kuo itrinti dvifazius kraklius? Manding, jei vandens pagrindu, tai reikia akriliniais... :unknown:

barbe9darbe

Parašytas: 2008-09-09, 18:53   

Daliuke, jei lakai vandens pagrindu, tai įtrinant akriliniais dažais, kurie irgi vandens pagrindu, paviršius apsimozoja, apsigadina, nes tepant tokį pat ant tokio pat jie tarpusavy reaguoja, tirpina, todėl taip ir gaunasi. Bent jau taip elgiasi tie lakai, kuriuos aš naudoju.
Beje, nesu dėl to 100 tvirta, nes kasdien atsiranda naujų dalykų, atveža naujų prekių, kur gal būt ir kitaip daroma. Na bet kokiu atveju reikia skaityti instrukcijas (bet ir ten būna klaidų, taip kad bandyti bandyti ir dar kartą bandyti pačioms ;) )

Daliuke
Kandidatė į Craftlady

Prisijungė: 2008 03 19
Parašytas: 2008-09-09, 20:02   

Viskas aisku, kodel man kartais bardakas gaudavosi, ypac, kai dregnu skudureliu pabandydavau dazu pertekliu nuvalyt %)
Aciu tau, kad vis mus naujokes apsvieti :Rose:

Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Atsakyti į pranešimą
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Negali prisgti failus
Gali traukti failus iš šito forumo

Pereiti į: