Parašytas: 2006-09-05, 04:32 Pynimas iš laikraščių - SUPER NAUJA TECHNIKA
(some photos made by CAFEART.PL)
Pynimas iš laikraščių tai nuostabi technika, dėka paprastų, kasdieninių laikraščių, Jūs galit pasidaryti puikius pintus kašiukus, dežutes, rėmelius taip lyg jie būtų nupinti iš vytelių. Tai puiki dovana, o taip patera būdas atsikratyti senų laikraščių.
PIRMYN
Reikalingos medžiagos
- laikraščiai;
- klijai;
-bejca???;
- teptukas;
- pirštinės;
- bespalvis akrilinis lakas;
- kažkoks indas ant kurio mes pynsim;
- žirklėsi;
- ilgas virbalas .
Taigi:
1 Laikraštį karpom išilgai apie 6 cm ploto juostelėmis.
2. Juosteles suvyniojam nuo dešnio viršutinio kampo diagonaliai, vyniojam ant pagaliuko šašlykams, arba plono virbalo. Pirštais vienos rankom sukom, o kitoa ranka prilaikom vyniojamą triubelę
Triubeles gala užklijuojam, kad neišsisuktu. Triubele turi buti labai stipriai suvyniota, plcio apie 4-5 mm ilgio apie 45 - 49 cm. Vienas jos gailas turi buti siauresnis , nei kitas. Pridarom daug tokiu trubeliu...
Ir kai jau pridarem ju daug , tai pradedam pynti, kryziojant 4 ant 5 trubeliu
Pirma is 5 triubeliu pradedam apipinti visas kitas ratuku, karta po, karta ant
Po keliu tokiu aypinimu isdestome visu triubeliu galus, lygiais tarpais, turi atrode taip kaip zvaigzdute
Triubeles viena su kita suklijuojam paprastais klijais popieriui, idedam siauresni triubeles gala i platesni
Kasiuko dydis priklauso nuo formos ant kurios mes ji pynsim, geriausiai pynasi ant vazono gelems
Ratelis kuri mes padareme turi atitikti vazono dugnui. Kaip jau nupynsim atitinkama rateli, tai, visus isiskisancius triubeliu galus sulenkiam i apacia ( jie bus pagrindu) ir pradedam pynti ant vazono
Kad pynimas butu lygus reikia kas karta stipriai sutraukti visas triubeles, jai viena is pagrindo triubeliu plis, tai priklijuojam prie jos kita.
Kai jau nupynsim iki norimo kaselio aukscio tai tada gala triubeles , kuria mes pyneme uzlenkiame uz sekancios pagrindo triubeles ir ikisame ja i kasiuko vidu, ipynant i apatinius sluoksnius. Padedam sau virbalu. Ir taip su kiekviena pagrindo triubele
Ir stai musu darbas jau baigtas
Dazom ji "bejca" medziui - (nezinau kaip tai lietuviskai) lakuojam ir turim pynimo shedevra!!!!
Google Sponsor
Parašytas: 2006-09-05, 04:32 Advertisement
Svečias
Parašytas: 2006-09-06, 10:11
Vau, dar tokio dalyko nemačiau.
Laikraščių krūvos, reikia raitotis rankoves ir į darbą :->
Prisijungė: 2006 09 06 Pranešimai: 59 Miestas: šiauliai
Parašytas: 2006-09-07, 10:03
Labai gražu ir atrodo nesudėtinga,tik labai įdomu pasidariusi tokį šviestuvą turbūt bijočiau įjungti .Labai nesaugiai man atrodo gi popierius ir dar nulakuotas,gi įkaista nuo lemputės,kaip manote :-/
Man atrodo, kad tokiai paprastai "naktinei lepputei". mazai Vatu turincia, tai nieko blogo neatsitiks, gi Ikea tiknkluose irgi parduoda sviestuvus is popieriaus...
Prisijungė: 2006 09 06 Pranešimai: 59 Miestas: šiauliai
Parašytas: 2006-09-07, 11:00
elenuke rašo:
Man atrodo, kad tokiai paprastai "naktinei lepputei". mazai Vatu turincia, tai nieko blogo neatsitiks, gi Ikea tiknkluose irgi parduoda sviestuvus is popieriaus...
O cia mano pirmas darbelis, dar pilnai nenudazyta, dziusta kolkas, sunaudojau 112 trubeliu-vamzdeliu :durnele: arsiausiai buvo jas sukti, paskui tai niekis si dezute didele 40x12, paskui kai jau viska pagrazinsiu idesiu i darbelius, jai turit kokiu klausymu del "gamybos" klauskit
Na visai neblogai kaip pirmam darbeliui, sekantis bus jau daug lygesnis, idomiai atrodo, ir technika idomi... :flower1: :flower1: :flower1: :love:
Reikes ir man pameginti... :JUPI:
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume Negali prisgti failus Gali traukti failus iš šito forumo