Pagrindinis puslapis
DUKDUK  IeškotiIeškoti  Narių sąrašasNarių sąrašas  Vartotojų grupėsVartotojų grupės
RegistruotisRegistruotis  PrisijungtiPrisijungti  AlbumasAlbumas  Chat  DownloadDownload

Rodyti ankstesnę temą «» Rodyti sekančią temą
Batika
Autorius Pranešimas
Migla

Prisijungė: 2007 05 30
Parašytas: 2008-01-17, 19:42   

boruzea, aišku kad dedam tam, kad kiti kažką juose rastų naudingo, pasimokytų. Aš tiesiog pasakiau tai kas mna yra įdomiau ir tiek ;) nepyk :Rose:

Google
Sponsor
Parašytas: 2008-01-17, 19:42   Advertisement

viletux
Lady svečias

Prisijungė: 2008 02 06
Parašytas: 2008-02-06, 21:56   

supranti, Miglut, nezinau ar aš teisi, bet manau jūs , mergaitės, kažką maišot. tas fiksatorius ir kontūras yra naudojamas tapybai ant šilko ir jis oparduodamas kartu su dažais parduotuvėj, jis yra gana brangus, bet jo išeiga yra gera ir daug dirbant apsimoka pirkti, tačiau tai nėra batika. batika yra šaltoji ir karštoji. (kuri yra kuri tai nepasakysiu, nes viename vadovelyje nurodyta priešinga informacija mano teorijai) iš tiesų (mano giliu įsitikinimu) karštoji tai tokia, kur kontūrus dengiam karštu vašku ir sluoksniais merkiam į šaltus dažus, o šaltoji yra tokia,kuria mes dažome dažais surišinėjant visokius mazgus.
jums nepatiko ta batika, kuri vadinama mazginė (man, tiesą sakant irgi ji nepatinka, tačiau dirbant atskirais pavyzdėlias galima gauti įspūdingų variantų, tačiau po to juos reikia jungti kaip skiautinį, nes ta suraišiota maikė tai atrodo šlykščiai ir visas darbas yra perniek ir tik rodo tavo blogą skonį), o vaškinė batika yra gana idomi ir gaunami gana įspūdingi piešiniai, kurie daugiau vartojami kaip meno kūriniai ant sienos, nes rūbuose vis tiek vaško dalelės pasilieka. tačiau ne vien dėl to.
jei domina technologija - parašykit, papasakosiu.

Necituoti! Mod. Sviesi tamsa

Prekseda
Kandidatė į Craftlady
Belskis ir bus atidaryta

Prisijungė: 2007 10 06
Parašytas: 2008-02-07, 12:25   Batika

Esu bandžiusi. Yra du būdai- dedant kontūrą ir- kitas pradedant dengimą nuo šviesiausios spalvos. Padengiama šviesiausia{ balta } ir dedama į dažus tamsesnės spalvos ir t. t.

Migla

Parašytas: 2008-02-07, 15:16   

viletux, ačiū kad paaiškinai, čia pridėjom ir apie tapyba ant šilko, manau kad batika ir tapyba ant šilko yra giminingos šakos, technikos. Jei gali papasakok apie technologijas :Rose: visad gerai išgirsti apie tai iš daugiau nusimanančio ;)
Prekseda, ten tavo batikos darbas? :)

undine
Pradedanti Craftlady

Prisijungė: 2008 02 26
Parašytas: 2008-02-27, 21:30   

man irgi butu labai idomu suzinoti daugiau apie tapyba ant silko nes tikrai esu maciusi per tv kaip kazkokia moteris tiesiog su teptuku, kaip akvarele liejo ant salikeliu. kazi ar nenusiplauna ir nesusilieja tie dazai po skalbimo? ar galima pavyzdziui is tokios medziagos siuti ka nors? :unknown:

Migla

Parašytas: 2008-02-27, 21:35   

Dažai nenusiplauna nes, jie dar dažnai būna užfiksuojami arba su garais, arba lygintuvu, na arba savaime jau nereikia jų užfiksuoti(perkant dažus būna parašyta kaip juos užfiksuoti). O si9ti... na šilko tapyba naudojama, skarelėm,šaliams, paveikslams, dar mačiau kad užailaidas daro, bet rūbam tai nežinau.. aišku galima eksperementuoti, kurti tik tai būnų plonas rūbelis, esu dar mačius kad sages daro panaudojant paveiksliuką padaryta šia techniką. Na primąstyti galima ;) Turėjau kraitelės žurnaliuką kur buvo apie šilko tapyba, kaip daryti, vėliau reiks paieškoti ir galėčiau nufotkinus įkelti ;)

undine
Pradedanti Craftlady

Parašytas: 2008-02-27, 21:45   

as tai jau tokiom vasariskom nuotaikom gyvenu tai pagalvojau galima taip nuostabiu spalvotu geliu prisipaisyti ant plono permatomo silko ir pasiuti suknyte, o is apacios deti kokia nepersvieciama medziaga, nu kad pridengtu tik ta ka reikia :twisted: man atrodo butu grazu ir romantiska :mhh:

undine
Pradedanti Craftlady

Parašytas: 2008-02-28, 08:34   

nu va biski pasiskaitinejau nete apie tapyba ant silko. jei kam idomu tai pasidalinsiu ziniomis (a jei neidomu tai neskaitykit :kuku: ). tai va salikelius dazo ant sifoninio silko dazniausiai. geriausia naudoti dazus fiksuojamus lygintuvu, nes kaip supratau tie fiksuojami garais tai labai sudetinga procedura :P buna dar pirkti konturai su kuriais nusipaisome paveiksleli ant istemptos drobes, kad spalva neissilietu. palaukiame kol nudzius konturas. dazus siek tiek praskiedziame vandeniu ir piesiame ant sausos drobes. kai isdziuna uzfiksuojame lygintuvu, o veliau dar galima paryskinti piesineli antru sluoksniu dazu tik nezinau ar pries fiksavima ar po. dar galima isskalbti salikeli su minkstikliu, kad audinys minkstesnis butu. nu atrodo gana aisku cia viskas. kai pabandysiu pasakysiu kaip man isejo, tik skaiciau, kad sitas malonumas brangokas, tai teks palaukt kol finansai susitvarkys :pardon:

Dvirage
Lady svečias

Prisijungė: 2008 03 12
Parašytas: 2008-03-13, 22:02   Tapyb ant šilko

Na manau kad nera dar tokios temos, tai pasidalinsiu žiniom :)
Aš šita technika pamačiau pas savo teta, ir kiek atsiminsiu (nes tuo užsiemiau vasara) parašysiu, DARBUI REIKES:
šiko, arba nebutinai, nes man nedave (mazdaug sugadinsiu :D :D ) gali buti siaip koks plonas audinys, nes silkas gana brangus...
tekstiliniu dažu, ju buna konturiniu (tokiose tutelese su ilgu ir plonu galiuku) ir paprastu (buteliukuose), tiesiog tekstiliu dazu. konturiniai paryskina forma, o tie kiti nudazo, jie netokie stiprus ir skiedziasi, kuo daugiau i juos ipilsi vandens, tuo svelnesne spalva gausis.
Remeliu buna pirkt "specialiu" bet galima ir paciam pasidaryt, esme ta, kad audinys krastais butu prismeigtas ir itemptas.
smeigtuku as naudojau tokius su plokscias spalvotais galais, bet nesvarbu.
EIGA
Pirma prie remeliu prismaigstom medziaga ir visu keturiu krastu, kad ji buti gan itempta. Galima pirmiau su piestuku neryskiai pasibražyt, poto su konturinais dazais nusipiesi formas kuraias poto dazysi negalima vienoj vietoj bruzint daug kartu!! tik viena kart nestipriai spaudziant nubrezt linija, poto su paprastai tekstilinais dazais nuspalvoji ka esi padarius su konturinias ir palieki kad isdziutu. Kai visiskai isdziuna, galima islygint audiny su lygintuvu, tik atsargiai, kad nepradegintum, tada galima det i skalbimo masina :) va kelios nuotraukos: remeliai(buna ivairiu dydziu), o cai mano piesiniai (tokie pabandymui sakyciau) arklys is plunksnu :D [/b]

barbe9darbe

Prisijungė: 2007 03 12
Parašytas: 2008-03-14, 08:10   

Dvirage, labai šaunu, kad daliniesi žiniomis, tik tokia tema jau yra. Va čia: http://www.craftladies.pu...atika-vt176.htm
Moderatorės perkels tavo pranešimą.

jovita456
Pradedanti Craftlady
dont cry ;)

Prisijungė: 2008 01 10
Parašytas: 2008-03-22, 20:47   

o del tos batikos bsk nesupratau tai reike pasidaryt (nusipiest ) iesini su vasku o paskui dazyt su dazais? :oops: ir neradau ikokeis dazais butent reiktu dazyt?

Migla

Parašytas: 2008-03-22, 22:18   

Jovita, jei nori kad piešinys nesusilietų ir nori piešinio, o ne abstrakcijos tai taip piešinį nusipieši su vašku plius parafinas (daromas toks mišinys) ir tapai dažais. Dažai paprasti skirti medvilnei, aniliniai berods vadinasi, juos gali rasti Iki,Senukuose,Maximoje.Tokia mažose pakučiuose su priklijuotu siūliuku kad matytusi spalva (lituviški).Medžiaga naudojama medvilnė.

Migla

Parašytas: 2008-07-07, 15:24   

Sveikos, pagalvojau kad čia geriausia dėti šį darbelį :)
Pirmas mano bandymas tapyti ant šilko.Kadangi dažai nepigūs, pirkau tik tris spalvas (geltona, vyšninę ir mėlyna), bei sidabrinį ir permatomą kontūrą :) šalis 135x35cm. Įkvėpė 3 dalykai: noras atostogauti prie jūros; japonų piešinys audringa jūra (nepamenu tikslaus pavadinimo ir autoriaus); bei Čiurlionio "Jūros sonata". :D

Joyy
Pradedanti Craftlady

Prisijungė: 2007 08 28
Parašytas: 2008-07-07, 18:39   

Oho, Migla! Tai bent gražumėlis! :Bravo: :Rose:
Nuostabiai parinktos spalvos, o tie burbuliukai (purslai) ant bangų tai išvis fantastika..
Ar ilgai šitą meną darei? :>

elenuke
piktas adminas :)

Prisijungė: 2006 09 02
Parašytas: 2008-07-07, 19:27   

Nuostabiai gražu ir lyriška !!!

NAUJAS SWAPAS - "Tie nykštukai-elfai, kurie mus stebi"

Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Atsakyti į pranešimą
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume