Pagrindinis puslapis
DUKDUK  IeškotiIeškoti  Narių sąrašasNarių sąrašas  Vartotojų grupėsVartotojų grupės
RegistruotisRegistruotis  PrisijungtiPrisijungti  AlbumasAlbumas  Chat  DownloadDownload

Rodyti ankstesnę temą «» Rodyti sekančią temą
Viskas apie Fimo- kur pirkti, kaip su juo dirbti ir t.t
Autorius Pranešimas
sinmelia
Pradedanti Craftlady

Prisijungė: 2006 12 22
Parašytas: 2007-08-06, 17:40   

vat, isbandziau as ji.... ispudis nekoks... kaip rase ozka- labai trapus ir kietas is pradziu o pamynkius ziauriai lipnus, ant jo matosi labai pirstu antspaudai ir seip nelabai koks. man tik patinka kad kai jis taip limpa galima labai gerai detales sulipdyt (tik sujungimai matosi nes ju niekaip neina graziai uzlyginti). gal kas zino ank kokio pavirsiaus ji butu galima iskociot? (prie stalo prilimpa taip kad vos atlupu)

Google
Sponsor
Parašytas: 2007-08-06, 17:40   Advertisement

Migla

Prisijungė: 2007 05 30
Parašytas: 2007-08-06, 18:05   

Manau ant stiklinio geriausia kočioti aš ir fimą ant stiklinio kočioju. Bet gal iš šito lenkiško netaip deformuosis kai pajaustai, nes kai pasidarai iš fimo tuos ornmentus ritinio formoje tai kai pjaustai susmenga, na susiploja o po to ir neatsitaiso gražiai. Šiaip aš ir bandžiau su tuo lenkišku tai taip trupa bet kai išminkai tai visai normaliai tik kad kaip jau sakė visi sulipinimai sudurimai labai matosi, o kai lygyni tai net biški plyšta na lyg trupėtų. Na bet šitas užtat pigesnis gerokai nei fimas :)

sauletoji
Craftlady fanatė ;)
gyvenimas yra nuostabus;)

Prisijungė: 2007 03 04
Parašytas: 2007-08-06, 18:22   

o kodel jus nesumaisot fimo su situo pakaitalu,gal kas iseis :mhh:

Moonrat

Prisijungė: 2006 11 04
Parašytas: 2007-08-06, 18:25   

sinmelia rašo:
ten ant jo pakuotes parasyta kad galima virti (kodel instrukciju neskaitot????)

O gal kas nors nemoka skaityti ar nesupranta??? Zmogeliukai prie meno daznai yra issiblaske :P

Migla

Parašytas: 2007-08-06, 18:57   

To fimo pakaitalo ir fimo kepimo temperaturos skiriasi - fimas 110 laipsniu, o tas pakaitalas 120-140 9regis tiek tiksliai nepamenu) ir jų minkštumas skiriasi... galvojau apie tą maišymą... na gal koki gabaliuką reiks pabandyti, pažiūrėti gal kas ir išeis? :roll:

Belil
Pradedanti Craftlady

Prisijungė: 2007 03 11
Parašytas: 2007-08-08, 14:58   

Keletas patarimu (zinios igytos sava skaudzia patirtim) kadangi sitas lenkishkas modelinas labai panasus i ta su kuriuo beveik 2 metus dirbau (Cvetik plaskika) (tik minkstesnis daug, ana reikdavo ilgai ir nuobodziai minkyt. Pagal internetine literatura apie polymer clay, kurios nemazai perskaiciau, visus juos reik ilgai minkyt (net tam tikri patarimai yra kaip tai daryt) tada konsistencija geresne buna ir netrukineja kepant ir tt. Fimo visishkai nepanasus i kitus polimerinius molius (kiek teko skaityti) butent tuo savo nelipnumu. O visi kiti, iskaitant ir kaikuriuos brangius amerikietiskus yra tokie pat lipnus kaip ir tas lenkishkas (vadinkim ji lenkisku modelinu). Taigi savo kailiu patyriau kad geriausia ji kocioti tarp dvieju celofaniniu maiseliu ar celofano gabalu. (nes ir nuo stiklo teks gramdyt) As paprastai lipdau ant balto popieriaus (t.y sliekelius kocioju ir tt.)
Dabar kaip galime suvaldyti ta lipnuma ir kad neliptu prie pirstuku lipdant: Reikia daznai eiti plautis rankas arba pasistatyti dubeneli su saltu vandeniu ir pasiruosti serveteliu. Prie siek tiek dregnu ranku modelinas niekada nelips. Tas pats galioja ir gipsinems formoms (neseniai pasidariau viena: pries ishspaudziant reikia papurksti vandenuku).
Ir prasom nepeikti sito modelino, as is daug prastesniu viska lipdydavau ilgai ilgai.
Jau padariau kelis darbelius is sito, tai kai turesiu laiko, nufotkinsiu ir idesiu :)

Fifoolia
Kandidatė į Craftlady

Prisijungė: 2006 10 20
Parašytas: 2007-08-08, 16:57   

o as siandien irgi pabandziau sio lenkisko modelino ir pabandzius dar nubegau keleta gabaleliu nusipirkti :) man visai patiko, aisku tai ne FIMO, bet tikrai pakankamai dar neblogas, be to, is jo galima padaryti pagrinda o virsu apklijuoti FIMO :good:

sinmelia
Pradedanti Craftlady

Parašytas: 2007-08-08, 17:13   

kaip pradejau is jo lipdyti kaip matot rasiau kad kaka, bet dabar visai jis man pradejo patikt, ir tikrai begsiu dar pirkt. tie pirstu antspaudai del kuriu skundziausi metaline dilde labai gerai nusibruzina. j igalima kocioti ir panasiai ant tokiu geltonu pagrindu nuo pjaustyto surio (arba kai buna indeliai juodi arba balti farsui, tik krastus reik nupjaut). man pradejo netgi patikti kad limpa jis prie visko- lengva sulipinti detales- vos paspaudus labai tvirtai susilipina :) ir spalvos man jo visai nieko - ju kgalima maisyti su juoda ar balta kad tokios ryskios nebutu, be to jei verdi o ne i orkaite kisi galima pamaisyti su smulkiais blizguciais :) labai grazus darbeliai isvirti is jo gavosi (orkaitei neapsimoka kept- gali perkept ar kas nors tokio jei smulkus (kai patsitiko su fimo :| ), o i verdanti vandeni imetei, zadintuva uz 20 minuci unustatei kad skambetu ir viskas, net nesmirda verdant. zodziu- tegu jo tik veza pirksiu dar dauuuug, nes fimo brangus labai o man figurelem lipdyti sitas lenkiskas modelinas dar geriau :)
belil, laba iaciu uz informacija, o ka daryti kad baltas neissiterlintu??? tief fimo tiek sitas man visada pilki pasidaro- rankas sveiciu kelias minutes, pavirsiu ant kurio lipdau irgi, bet tik isimu is pakuotes ir jau kruva dulkiu buna ir puku visokiu :( verksiu, man labai grynos baltos reikia :( :cry:

Migla

Parašytas: 2007-08-08, 18:54   

Belil, ačiū už patarimus :Rose: Tikrai būtų gerai jei jo daugiau užvežtų :) na tikiuosi , kad dar spėsiu jo gauti :) ryt kaip tik į Mega važiuosiu :D

Belil
Pradedanti Craftlady

Parašytas: 2007-08-08, 20:56   

Sinmelia del baltos ir kitu sviesiu spavu: Cia kaip prakeiksmas, telieka bandyti dirbti kuo steriliau. Dar galima svitriniu popierium apdorota pasvitruot. Tam geriausiai tinka senukuose esancios kempines su svitriniu popierium. As turiu kelliu rusiu grudetumu, is pradziu stambesne, veliau smulkesne. Dar galima poliravimo skudureli nusipirkt. Vos nepamirsau pamineti kad geriausia svitrinti po vandens srove (o tai nepavyks su paprastu svitriniu popierium). Del figureliu virimo tai nezinau. joms labai reik patvarumo, tai pvz. kokius karoliukus ar smulkius daiktus galima, o stambesni gal viduj nesukietes.
As su balta sugalvojau kita buda. Lipdyt is bet kokios kitos spalvos, o paskui apdorota apipukst baltais dazais. Bet cia jei reik nepriekaistingai baltos. (O del tu dulkiu tai dar ir paranojos ir perfekcionizmo modulis isijungia)

Fifoolia
Kandidatė į Craftlady

Prisijungė: 2006 10 20
Parašytas: 2007-08-09, 10:21   

Sinmelia, papasakok truputi kaip ta naujaji modelina verdi? ar savo gaminius meti jau i verdanti vandeni? o jie nenuseda ant dugno ir neprilimpa? paskaiciau tavo patarimus, tai irgi tikriausiai bandysiu ji virti :)

sinmelia
Pradedanti Craftlady

Parašytas: 2007-08-09, 12:07   

kaip ant pakuotes parasyta - i verdanti vandeni imetu ir laukiu 20- 25 minutes. jie nenuseda ant dugno - kai kyla burbuliukai tai jie ten vartosi ir seip, sunkesne statulele buvo nusedus, bet nieki, kelias minute pavirus atsiplese nuo dugno ir pradejo vartaliotis su kitomis. pvz didesne statulele viriau pusvalandi, nes bijojau kad nesukietes viduje. seip ilgiau pavirus spalvos biski pasvieseja, bet siaip tai man labiau patinka nei i orkaite kist (bijau orkaiciu :D ne karta pasvilo )

belil, yra svitrinio kuris nebijo vandens :P

Migla

Parašytas: 2007-08-10, 07:35   

Na aš padariau eksperimentą. Lenkišką modeliną sumaišiau su fimu (spalvą), po to lenkišką modeliną aplipinau likusiais ornamentais fimo ir su lenkišku ir fimu tokius kaip ornamentus dariau. Kepiau ant 120 ir 20 min..Irrr.... viskas pukiai išėjo :Yahoo!: viskas normaliai iškepė, ir darau išvadą kad galima maišyti fimą ir lenkišką modeliną :) :Yahoo!:

Belil
Pradedanti Craftlady

Parašytas: 2007-08-10, 20:05   

va pirmieji mano is jo darbai:

Pirmas darytas is vien lenkiskojo, o antrame balta lenkishko sumaisyta su rusishku cvetik plastiku. antras dar nekeptas.
O del maisymo tai as su visokiais isbandziau, visalaik normaliai gaudavos. tik vienakart nusipirkau maximoj balto tailaindietishkio berods maza blokeli ir sumaisiau su baltu cvetiku, tai nekas gavosi. is praziu abu buvo labai kieti ir birus, kai atskirai, o kai sumaisiau gavosi labai minksta ir lipni kaip kramtoske mase, net ataususi nesukietedavo. bet sunaudojau ir ta :)

Ozka
Pradedanti Craftlady

Prisijungė: 2007 04 22
Parašytas: 2007-08-12, 11:17   

Super druper :bite: ŽAviuosi tavo orginalumu ir kruopštumu :mhh:

Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Atsakyti į pranešimą
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume