Prisijungė: 2007 05 30 Pranešimai: 2128 Miestas: Kaunas
Parašytas: 2008-07-31, 11:57
ewut, Sveika malonu, kad užsukai ir daliniesi patirtimi gal galėtum papasakoti ant kokio paviršiaus geriausia lydyti stikliukus krosnyje? Man vienas žmogus kažkada bandęs tuo užsiimti sakė lietis plokštę iš gipso su kvarciniu smėliu, gal yra ir kokie kitokie būdai ar priemonės?
Aciu merginos kad taip sauniai priimat
Stikliukus siulyciau delioti ant KAOLINO, jo galima gauti statybinese prekese.
Storai priberiat ant padeklo, islyginat pavirsiu ir deliojat papuosaliukus, galima naudoti daug kartu ta pati
Dar siulyciau 720-740 temp, tad stiklas neissikraipo, o graziai sulimpa ir apsilydo.
Vietoj oksidu naudokit paprasciausia grafita. paimat paprasto langinio stiklo ganaliuka, sutrupinas minksto piestuko sirdele, pamaiso truputi su vandeniu, ir piesiat ka norit. Tada uzdedat kita stiklo gabaliuka ant virsaus. Svarbu, kad jie butu ispjauti is to pacio laksto, kad nesuskiltu! iskepus gausis grazus darbeliai Ir nereikes nuodytis oksidais
Prisijungė: 2006 09 03 Pranešimai: 2038 Miestas: Vilnius
Parašytas: 2008-08-01, 08:26
ewut, kokie geri patarimai
O gal žinai, ar Vilniuj kas nors organizuoja ką nors panašaus į kursus ar pamokas? Būtų labai įdomu pamatyti ir pabandyti...
Siaip esu Kauniete, bet nemanau, kad tokie kursai kur nors organizuojami
Visu pirma tai tikrai brangu, tiek medziagos, tiek krosnys, tai ir norinciu nalebai daug butu.
Ir dar zinau daug maz visus stiklius(va kaip taisyklingai lt vadinasi ) kaune ir VLn, tai visi i savo darbelius iklimpe ir i savo dirbtuves nlb nori isileisti
Prisijungė: 2007 05 30 Pranešimai: 2128 Miestas: Kaunas
Parašytas: 2008-08-01, 09:32
Ewut, labai ačiū už patarimus dabar nereiks taip vargti ieškant medžiagų
Man teko dalyvauti kursuose kurie vyko Zapyšky (bendruomenė ten susiorganizavo ir tapati dailininkė dar kitokius menus vedė... vyko kultūros namuose, o po to mūsų stikliukus sudėjo į dėžes ir išsivežė į dirbtuves išdegti) ir nebuvo brangu po 25Lt dalyvavo apie 15-10 žmonių. Vedė regis Audronė (deja nežinau pavardės...) o čia regis Klaipėdoj vykę http://www.menokiemas.lt/renginiai/workshopai
Ewut, dar vienas klausimukas kiek per minutę turi kilti temperatūra krosnyje? ir per kiek laiko turi atvėsti? turiu krosnelę, bet ją sunkoka valdyti...tėtis mano moka bet reikia žinoti kas kiek minučių kaip kinta, nes kitaip stiklas skyla jei per greitai vyksta...
Migla, gryzus namie paziuresiu technoligijos knygutej kaip ja kelti, nes senokai tai dariau, nelabai pamenu
Svarbiausia, kai pakyla iki reikiamos temp. krosni isjungti ir jokiu budu neatidarineti!!!Ir palikti per nakti. Stiklas skyla todel, kad per greit pasikeicia temp. Tai yra per greit atsaldoma. Dar skyla todel, kad sudeti skirtingi stiklai. PVZ: langinis su raudonu dazniausiai skyla, taip pat pieninis su raudonu. Labai didele sekme jei pasiseka
gaminiai buna kad skyla ir po keleto dienu, tai buna liudniausia...
Is akademijos laiku turiu tokia tarybine knygele "stiklo dirbiniu gamyba", sausoka, bet labai daug vertingos informacijos! Reikia pagalvosti kaip cia ja padauginti ir pasidalint su jumis
zinokit pas mane namie remontas, taip kad knygeles vakar neradau, teks palaukti
Vakar bekraustydama daiktus radau ivairiausiu stikliuku shukiu. Turiu spalvotu "brianskiniu", ir vitraziniu. Kadangi jau kokie 3 metai tuo neuzsiimu, kokiai kaunietei kuri labai noretu galeciau susrinkti ir padovanoti ne per daugiausiai ten, bet bandymams tikrai uzteks:)
Nelabai skiriu brianskinį nuo nebrianskinio, bet mano tuo užsiimanti ir vaikus mokanti giminaitė minėjo, kad jie kepa visokiausius stiklus, netgi, tarkim, butelių šukes... Ir kažkaip iškepa.
O langinio stiklo paprasčiausia gauti pas kokius stiklo pjovėjus. Tokius didelius. Ne tuos, kur dekoruoja, bet kur stiklą pjausto. Kokia tipo Kaune Stiklita, Gravera, Demeda, Vilniuj irgi kažkas tokio yra (reikia kreiptis į tą įmonę, kuri vietoj turi savo gamybą, pvz. Vilniaus Gravera ir Stiklita pjauna Kaune). Taigi nueini, gražias akis padarai ir paprašai dūžio... Jie ten to dūžio - visokių nuskilusių, subraižytų stiklų turi per akis, baltų ir tonuotų. Baltus dar priduoda (nors nelabai kas imt nori), o už tonuotus ir veidrodžius brangiai moka, kad tik juos išvežtų. Žodžiu, jiems jų visai negaila Todėl yra didelė tikimybė gauti už nemokamai
Taip tu visiskai teisi. Galima kepti koki niri stikla, svarbu ju tarpusavyje nemaisyti. Ir jei kepi stiklini buteli pvz melyna, jis pasidaro pilkas . O tas vadinamas brianskinis yra ivairiu ryskiu spalvu ir kepant nekeicia spalvos. Toks ir skirtumas. Vitrazinis stiklas kepant keicia spalva pvz is geltono i oranzini. Bet lieka ryskus
jeigu nori, kad butelis tik prisiplotu, tokie darbeliai buna, zinot? suploti buteliai. Tai reikia nekelti labai aukstai temperaturos. manau kokia 700, gal truputi daugiau. spalva turetu likti. esu bandzius vyno melyna buteli kepti, tai apsiblause ir buvo murzinai pilkas. Rudi lieka tos pacios spalvos.
Zinokit reikia, bandyti ir ziureti kas gaunas , nes labai skirtingai.
Esu bandzius ir kvepalu buteliuka ryskiai oranzini kpti, tai gavosi grynas sh..., mat jie naudoja pigu stikla ir dazus kurie neatlaiko temperaturos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume Negali prisgti failus Gali traukti failus iš šito forumo