Pažiūrėjau ir aš tą filmuką. Aišku,gal šiek tiek per sudėtingai tokį paprastą dalyką daro.Bet filmukas vistiek naudingas pradedančiosioms dėl kelių priežasčių: parodyta,kaip gauti norimą spalvą, jei neturi tokios spalvos vilnos ir nenori/nemoki dažyti, taip pat- kočiojimas kočėlu ant burbulinės plėvelės. Žinoma, vietoj to galima panaudoti bambukinį kilimėlį ir nereikės nei kočėlo, nei plėvelės, mažiau visko pasikloti reikės, tiesiog ant kilimėlio išklojai vilną ir susukai, tuo pačiu kilimėliu pakočiojai,pakeitei kelis kartus kryptį ir viskas. Tokiam mažam gaminiui, kaip filmuke-daužyti net nereikia, bet daužymas irgi duoda savo-tikrai daužomas gaminys geriau veliasi. Taigi filmukas parodo keletą alternatyvų įprastam vėlimo procesui.
Veja, labai aciu uz nuoruoda bet gal galit pasakyt ko ta motera antra sluoksni deda dedas vilnos, silka vel vilnos - tai viskas aisku, o kam tas delofa ir dar vilnos , kam ?
Prisijungė: 2007 05 30 Pranešimai: 1887 Miestas: Kaunas
Parašytas: 2007-12-29, 11:04
Radau šiek tiek pavyzdžių kaip dėlioti dekorą.
o čia nusipaišo piešinį ir sudrėkintą,sušlapintą vilną ant jo deda, o poto ant viršaus jau paruošta vienspalvį nesuveltą "kilimėlį"
o čia labai įdomiai daro: pasidaro kilimėlį (nesuveltą tik vilną išsidėlioja), tada dvi splavas deda, o ant jų vėl susidėliotą ruošinį kilimėliui. O kai suvele su aštriom smailiom žirklėm įduria ir iškerpa iš viršutinio sluoksnio trikampukus taip, kad matytusi anksčiau užvelta spalva.
prireiks : ploviklio Feiri,2 spalvų vilnos.karšto vandens,pinto kilimėlio,indo ir žirkliu
kaip darytį:
1pasidėk kilimėli ant kurio velsi(patariu vonioje)
2ant kilimėlio dėstyk vilna taip pat kaip čia:
3tada i vandenį i pilk šiek tiek ploviklio ir pamaišyk
4tada pamažu laistik vilna(bet nereikia kad ji plaukiotų)
5tada vilna susuk ir ritinėk tarb rankų
6tada karpyk vilna
Labai ačiū, Elenuke, už idėjas, aš jau kelintą vakarą internete nagrinėju kur kokių idėjų pasisemti, jau seniai seniai ruošiuosi rankinę prie juodo palto nusivelti ir vis man trūksta tos geros minties, ech, kaip nesiryžtu ir net pradėti, todėl kiekviena idėja man labai svarbi
As siaip irgi mielai nesiociau veltinio rankine... bet ar ji neslaps ziema kai sninga..? Dar turiu tokios vilnos, kuri dazo tai po to vaiksciociau visa demeta O siaip aciu elenuke uz nuorodas
Prisijungė: 2007 05 30 Pranešimai: 1887 Miestas: Kaunas
Parašytas: 2008-01-13, 20:42
Mėta., gerai suveltas veltinis neperšlampa kai skalauju paskutinį kartą , išgręžių ir vėl kišu po kranu, tai nuo veltinio vanduo nubeėga, kaip ant neperšlampamos stiukės atsiranda tokie lašiukai kurie nesigeria į viltinį permirkti nepermirks, bet dėl dažų leidimo tai nežinau...
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume Negali prisgti failus Gali traukti failus iš šito forumo