Pagrindinis puslapis
DUKDUK  IeškotiIeškoti  Narių sąrašasNarių sąrašas  Vartotojų grupėsVartotojų grupės
RegistruotisRegistruotis  PrisijungtiPrisijungti  AlbumasAlbumas  Chat  DownloadDownload

Rodyti ankstesnę temą «» Rodyti sekančią temą
reikia man pagalbos
Autorius Pranešimas
god@
Lady svečias

Prisijungė: 2008 05 03
Parašytas: 2008-07-13, 22:34   

As ir dedu storesni sluoksni, bet kartais kaip supjaustau ta desryte :) tai :ROFL: tik mest i siuksliu deze :twisted:

Google
Sponsor
Parašytas: 2008-07-13, 22:34   Advertisement

Liucija
Pradedanti Craftlady

Prisijungė: 2008 04 27
Parašytas: 2008-07-14, 19:25   

Tai bandyk dar storesnį. Na man taip daran truputį maišosi, bet kraštuose ir netgi gražiai gaunasi, toks susiliejimas perreinantis į kitą spalvą.

malka
Lady svečias

Prisijungė: 2008 06 03
Parašytas: 2008-07-15, 11:16   

Aš tai manau per daug su adatėle nauduojuos, nes forma tų skritulėlių viduje išsidraiko :D ir šiaip labai nuo spalvų priklauso ar bus gražus perėjimas ar ne ;)

kalolytia
Lady svečias

Prisijungė: 2008 09 12
Parašytas: 2008-09-12, 15:02   Re: reikia man pagalbos

sveikutes, norejau paklausti ar didele itaka karoliuku velimui ir
isvis turi vilnos rusis? :) nes anksciau pirkdavau tokia slidzia ilga juosta,
ji kainuodavo ir pigiau bet is jos karoliukai gaudavosi nevyke,
o dabar pradejau pirkti gabalais-visai kitokia ir nors ji brangesne
bet karoliukai daug geriau gaunasi :)

Migla

Prisijungė: 2007 05 30
Parašytas: 2008-09-12, 15:16   

kalolytia, vilnos rūšis turi įtakos vėlimui. Pvz. iš karšinio gerai veliasi sausai,adatas ir rutuliukai šlapiai, o pvz batukus ar rankine iš karšinio velti labai sunku.

Liucija
Pradedanti Craftlady

Prisijungė: 2008 04 27
Parašytas: 2008-09-12, 15:54   

Na nežinau, kaip ten su sluoksna rankinukas veliasi, bet man su karšiniu kuo puikiausiai :)

Migla

Parašytas: 2008-09-12, 16:14   

Aš esu vėlus dvi rankines iš karšinio, ir tik pirmąjį kart pavyko ją suvelti, antrą kart kai vėliau tai karšinys dar prasčiau vėlėsi.. o su sluoksna visai kitas reikalas, gražiai traukiasi, rankinukas švelnus būna, nesulyginsi su karšiniu.. ir greičiau nusivėlė. Karšinys šlapiam vėlimui nelabai tinka.

kalolytia
Lady svečias

Parašytas: 2008-09-13, 19:28   

migla, aci uz info :) kadangi esu naujoke tai nelabai gaudausi :D

kalolytia
Lady svečias

Parašytas: 2008-09-13, 19:31   

ir beje be adateliu pagalbos manyciau is vilnos formeliu reikiamai :roll: nesuvelciau?

Migla

Parašytas: 2008-09-13, 20:25   

kalolytia, nelabai supratau klausimo.. ta prasme ar galima nuvelti šlapiai kokią tai skulptūrėlę, žaisliuką? Na kaip ir įmanoma, gali velti iš apvalių formų ir susiųti (pvz senis besmegenis) arba velti atskirai spalvotus plokščius lakštus ir pagal iškarpas susikarpyti, susiųti ir prikimšti. Bet adatėlėmis gaunasi visai kitaip atrodantys darbeliai, smulkesni,detalesni. :)

kalolytia
Lady svečias

Parašytas: 2008-09-14, 14:26   

tai ir turejau omeny... aciu :)

kleckepyte
Įžymi Craftlady

Prisijungė: 2007 05 07
Parašytas: 2008-09-14, 14:36   

Na štai, kalbėjau su veltinio meistre, tai kiek papasakojo daugiau :) su adatėlėmis galima velti tik karšinį, nors veliasi ir merino vilnelė, bet kokybė ne ta. Karšinys taip pat puikiai tinka ir šlapiam vėlimui, ypač gerai yra velti tapkes suaugusiems, nes yra žymiai šiltesnės ir ilgiau nešiojamos. Vaikams, kurie nevaikšto, tinka ir merino vilnos tapkiukai :) Ant audinio velti puikiausiai tinka mažiausiai mikronų turinti vilnelė (16mic.), taip pat gerai veliasi ir 18mic., galima įvelti ir 20-21 mic., tačiau skiriasi vėlimo laikas ir rezultatas :) karšinį galbūt ir būtų įmanoma įvelti į šilką, tačiau jis laikui bėgant gabalais atlips ir darbelis nueis šuniukui ant uodegos :o Geriausiai šlapiu būdu yra velti naudojantis žaliąjį muilą, kurio galima įsigyti ūkininkų prekėse, jis mažiau kenkia rankoms ir nekeičia vilnelės, o visi ūkiški, paprasti muilai ir šiaip visokie putokliai netinka, nes keičia vilnelės sudėtį, ji greičiau susidėvi ir praranda gerąsias savybes. Na tai tiek šįkart žinių :)

nellyte
Nerašanti lady

Prisijungė: 2008 01 06
Parašytas: 2008-09-15, 15:07   

labukas :) velejeles...tai va iskepiau savo pirma rimta "blyna" - nuveliau dukriukui liemene. nusivele puikiai, ir nesiojame i sveikata :) . bet pastebejau, kad liemene pradejo pukuotis t.y. tie rutuliukai ar kamuoliai gaunasi ir siaip kazkokia neisvaizdi atrodo :( ... ne tiek daug ja nesiojam.... ar as per siplnai ja suveliau ar vilna cia fokusus krecia... gal kas pakomentuos? dekinga :roll: ypac kur vilna spalvota, balta kaip ir neblogai atrodo.......

Migla

Parašytas: 2008-09-15, 16:18   

nellyte, gali būti kad truputi nedavėliai dėl to greičiau pradėjo "pukuotis". Bet gali būti kad taip nutiko savaime, ta prasme nešiojant veltą rankinę ar rūbą, ten kur trinasi pradeda "burbuluotis" "pukuotis" vilna, tai nutinka nuo trinties. Tai toks beveik neišvengiamas procesas... ištiesų nežinau kaip to išvengti, galima tik jau tam prasidėjus su britvute,peiliuku nugramdyti, nuskabyti tuos "burbuliukus, pukelius". Gal vėlėjos daugiau su rūbų vėlimu susidūrusios žino (aš kolkas tik šiek tiek teoriškai žinau...) :)

ladie
Pradedanti Craftlady

Prisijungė: 2008 08 20
Parašytas: 2008-09-17, 13:11   

Reikia man pagalbos... Noriu nusiveti pintine vaisiams o neina.. :twisted:

Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Atsakyti į pranešimą
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume