Prisijungė: 2007 05 30 Pranešimai: 2128 Miestas: Kaunas
Parašytas: 2008-10-04, 11:56
vitalija14x, tokiems rutuliukams padaryti yra keli būdai. Man labiausiai patinkantis yra toks:
Ant babukinio pagaliuko/lazdelės užsuki vilnos sluoksnį, tos spalvos vilna bu apačioj, ir kilis sluoksnius tos spalvos vilnos prisuki iį skirtingas kryptis. O ta spalva kuri turi būti pavirčiuj dedi ant viršaus vieną nelabai storą sluksnį. ir sudrėkini, su muilu ir kočioji (panašiai kaip darant suktinukus) truputi pakočiojus išstumi pagaliuką, ir dar pakočioji, labai tvirtai sukočioti nereikia nes tada nesigaus gražūs rutuliukai. Tada kerpam tą "dešrelę lygiom dalim, tokiais kaip kubiukais, kvadratukais ir kiekvieną gabaliuką išrutuliojam tarp rankų ir turime margą rutuliuką. Taip gaunasi daug panašaus dydžio rutuliukų, galima ir daugiau spalvų naudoti.
O kitas būdas tai kai kaip vieną rutuliuką darant, padarai iš vienos spalvos vilnos tokį gumulėlį, jį abglėbi kitos spalvos vilnos sluoksniu ir veli.
Man tai labiau pirmasi būdas., jis labai panašus į suktinuko gamybą.
vitalija14x, šiame tavo atsiųstame pavyzdyje, mano supratimu, kamuoliukai yra velti su šiek tiek lino arba šilko pluošto, tiesiog veliant ant kamuoliuko uždėti keletą gijų minėtų pluoštų, gausis kiek banguotas spalvotas paviršius Arba vien su vilna veliant labai gerai Miglutė parašė kaip
Prisijungė: 2007 05 30 Pranešimai: 2128 Miestas: Kaunas
Parašytas: 2008-11-08, 13:04
dream, beveik taip pat kaip ir apvalūs, tiesiog velimo metu kol dar galima jį deformuoti, rutulioji tarp delnų, paspaudai pirštais, patrini ir išgauni norima formą. pvz. pailgesnį, kaip ryžis, darai rutuliuką ir po to tarp delnų rutulioji kaip daranti kūčiukus (šližikus), slieką. Ta prasme viena kryptim ir gaunasi toks pailgesnis
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume Negali prisgti failus Gali traukti failus iš šito forumo