|
Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas
|
Puslapis 1 iš 1
|
[ 15 pranešimai(ų) ] |
|
| Autorius |
Žinutė |
|
Joyy
|
Pranešimo tema: Soja Parašytas: Ket Lie 24, 2008 4:33 pm |
|
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 1:05 pm Pranešimai: 134 Miestas: Visaginas
|
Nutariau atidaryti temelę apie soją ir jos produktus. Tikiuosi, labai nesupyksite
Skanu? Neskanu? Ar dažnai naudojate?
Aš tai šiandien pirmą kartą gyvenime valgiau soją- dariau guliašą, tai visai skanu, tik manau stpresniame sultinyje reikėjo virti. Jei kas norės, įdėsiu receptuką
O ką Jūs manote apie soją? 
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
sniega
|
Pranešimo tema: Parašytas: Pen Lie 25, 2008 9:20 am |
|
Užsiregistravo: Ket Lie 17, 2008 3:31 pm Pranešimai: 24 Miestas: Vilnius-Utena
|
Esu kelis kartus gaminusi soją, tačiau šeima vienbalsiai pasisakė prieš
Bandžiau juos įtikinti, kad tai sveika, tačiau mano pastangos nuėjo veltui, kai dukra atrado straipsnį apie tai, kad visiems sojos gaminiaims yra naudojamos modifikuotos sojų pupelės.
Nežinau ar tai tiesa, bet nuo to laiko sojos yra išbrauktos iš mūsų šeimos meniu.
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
Joyy
|
Pranešimo tema: Parašytas: Pen Lie 25, 2008 11:35 am |
|
Užsiregistravo: Ant Rgp 28, 2007 1:05 pm Pranešimai: 134 Miestas: Visaginas
|
Na, dabar visiems gaminiams privaloma ant pakuotės nurodyti, ar pagaminta iš genetiškai modifikuotų medžiagų. Aš tai naudojau tas, ant kurių buvo parašyta, kad pagaminta iš nemodifikuotų 
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
Prekseda
|
Pranešimo tema: Soja Parašytas: Pen Lie 25, 2008 1:11 pm |
|
 |
| Lady svečias |
 |
Užsiregistravo: Šeš Spa 06, 2007 8:40 am Pranešimai: 18 Miestas: ALYTUS
|
|
Aš naudoju sojos grietinėlę kavai balinti. Kartais ir į padažą ar sriubą įdedu .
_________________ 366
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
Liucija
|
Pranešimo tema: Parašytas: Pen Lie 25, 2008 9:39 pm |
|
Užsiregistravo: Sek Bal 27, 2008 4:24 pm Pranešimai: 76 Miestas: Utena :)
|
|
Aš tai netikiu, kad visi jau taip i parašo. Juk manau ir pačios ne kartą esat mačiusios , kaip drysta ant maisto produktų rašyti jog nėra koncervantų, o kai perskaitai sudėtį jų būna per akis...O sojos mes irgi nevalgom...
|
 |
|
sniega
|
Pranešimo tema: Parašytas: Ket Lie 31, 2008 11:16 am |
|
Užsiregistravo: Ket Lie 17, 2008 3:31 pm Pranešimai: 24 Miestas: Vilnius-Utena
|
Radau straipsnelį apie soją. Gana daug minčių kyla
Sojos produktai mažina spermatozoidų skaičių
Soja mažina spermatozoidų skaičių vyrų sėklidėse, parodė amerikiečių Harvardo universiteto mokslininkų atliktas tyrimas. Jie nustatė, kad ypač mažas spermatozoidų skaičius buvo pas tuos vyrus, kurie vartoja daug sojos produktų ir turi antsvorį. Studijos metu buvo tiriami 99 stipriosios lyties atstovai, kurie su savo partnerėmis 2000-2006 metais buvo gydomi nevaisingumo klinikoje. Pas pacientus, valgančius daug sojos produktų, vidutiniškai rasta 41 milijonas spermatozoidų mililitre ejakuliato. Normalus rodiklis tuo tarpu yra 80-120 milijonų. Mokslininkai mano, kad spermatozoidų skaičiui įtakos gali turėti augaliniai hormonai, esantys sojos sudėtyje. Šį efektą dar labiau padidina antsvoris, nes storų vyrų organizmas gamina daugiau estrogeno nei lieknų. Ryšys tarp sojos vartojimo ir nevaisingumo iki šiol įrodytas tik gyvūnams.
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... d=17844772
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
Sviesi tamsa
|
Pranešimo tema: Parašytas: Pen Rgp 01, 2008 4:33 pm |
|
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
marija5515
|
Pranešimo tema: Parašytas: Pen Rgp 01, 2008 5:45 pm |
|
Užsiregistravo: Pir Geg 05, 2008 2:40 pm Pranešimai: 136 Miestas: Telsiu raj.
|
|
as pateikiu viena recepta:)
Sojos su grybais
500 g sojų pupelių,
3 šaukštai grietinės,
2 svogūnai,
2 skiltelės česnako,
pagal skonį druskos,
250 g virtų grybų,
2-3 šaukštai aliejaus.
Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepiname su aliejumi. Svogūnams iškepus, sudedame grybus ir dar pakepiname. Tuomet sudedame smulkiai supjaustytus česnakus, pasūdome ir baigiame kepti. Svogūnų ir grybų masę sumaišome su sojų pupelėmis. Patiekdami apipilame grietine.
_________________ Gyventi taip gera, kad net bloga darosi...
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
Violet_panther
|
Pranešimo tema: Parašytas: Pir Rgp 04, 2008 4:47 pm |
|
 |
| Kandidatė į Craftlady |
 |
|
 Jei jau valgom soja tj deretu zinoti, kad su soja reiketu gauti ir vit. C, todel kad tai pagerina gelezies pasisavinima  . Manau tai ypac aktualu vegetarems. 
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
sigitajusk
|
Pranešimo tema: Parašytas: Ant Rgp 12, 2008 5:28 pm |
|
Užsiregistravo: Ant Geg 13, 2008 11:55 am Pranešimai: 109 Miestas: siauliai
|
man soja skanu, bet vyrui tai nepatinka  ,todel dazniausiai darau tik sau 
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
aguon
|
Pranešimo tema: Parašytas: Šeš Sau 31, 2009 7:30 pm |
|
|
|
Man teta kažkada sojos `dripsnių` davė paragaut.
Žinot, skanu visai buvo.
Dabar net norėčiau.. G:
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
Myle
|
Pranešimo tema: Parašytas: Tre Kov 25, 2009 3:58 pm |
|
 |
| Nerašanti lady |
 |
|
Mum su vyru teko atsisakyt karves pieno bei visu kitu produktu i kuriuos ieina karves pienas, nes bere. Tai perejom prie sojos pieno. Ispradziu atrode neskanus, tai pradzioj skiesdavau su paprastu pienu ir vis mazindavau karves pieno doze. Kartais skiesdavau su sokoladiniu sojos pienu. Dabar pripratom ir visai nieko  Naudoju ji visur - ir gerimui, ir maisto gamybai. Dar skanus yra avizu pienas (priklausomai nuo gamintojo). Skanu tofu suris - tinka viskam nuo sriubos iki deserto.
O siaip tai pastebejau, kad kol zmogus gali rinktis tol soju pienas / kiti gaminiai nera labai megiami. Bet kai gyvenimas "pakoreguoja" tai pasidaro visai skanu 
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
scars
|
Pranešimo tema: Parašytas: Sek Lie 05, 2009 3:30 pm |
|
 |
 |
|
Kažkada teko valgyti sojos kotletukų pas draugę vegetarę... Nežinau kaip jūs tačiau aš pasišlykštėjau ir vos įveikiau vieną. Tikriausiai esu tikra Lietuvaitė kaimietė ir man priimtiniau (ir sveikiau manau) valgyt nemodifikuotą mėsą 
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
scars
|
Pranešimo tema: Parašytas: Sek Lie 05, 2009 3:31 pm |
|
 |
 |
|
Kažkada teko valgyti sojos kotletukų pas draugę vegetarę... Nežinau kaip jūs tačiau aš pasišlykštėjau ir vos įveikiau vieną. Tikriausiai esu tikra Lietuvaitė kaimietė ir man priimtiniau (ir sveikiau manau) valgyt nemodifikuotą mėsą 
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
Katulis
|
Pranešimo tema: Parašytas: Šeš Lie 25, 2009 3:56 pm |
|
Užsiregistravo: Šeš Lie 25, 2009 11:44 am Pranešimai: 62 Miestas: Kaunas
|
O man visai nieko sojos kotletai 
| Į viršų |
|
 |
|
Puslapis 1 iš 1
|
[ 15 pranešimai(ų) ] |
|
Dabar prisijungę |
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių |
|
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume
|
Copyright © 2006-2010 craftladies.puslapiai.org. Turinio platinimas be raštiško administracijos sutikimo griežtai draudžiamas. All Rights Reserved. Visos teisės saugomos.
|
|