CRAFTLADIES the most craftly ladies

Dabar yra Tre Vas 08, 2012 8:22 am

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 11 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Rankų darbo popierius - pamokėlė
StandartinėParašytas: Pir Vas 22, 2010 7:33 pm 
Atsijungęs
Craftlady fanatė ;)
Craftlady fanatė ;)
Vartotojo avataras

Medale: 1
II vieta (1)
Priemonės :
mikseris,
vanduo,
balto popieriaus lapai ( aš naudoju paprastus spausdinimo lapus ),
mikseris,
kempinė,
lygintuvas,
vonelė,
grotelės ( aš naudoju groteles, kurios yra skirtos ventiliacijai ),
2 plastikiniai sieteliai ( vienas buvo komplekte prie grotelių, kitą pirkau atskirai ),
2 užuolaidos atraižos ( tokio dydžio kaip sieteliai),
medinis rėmelis ( šito teks prašyti kad padarytų vyrai ar tėveliai )
Visa kita jūsų pasirinkimo laisvė : spalvotas popierius, įvairūs džiovinti ar žali augalėliai, popierinių servėtėlių paveiksliukai, dažai, blizgučiai, siūlai, kvapai ir t.t.

Paveikslėlis

Darbo eiga :

į mikserį pilame apie 350 ml vandens

POWIEKSZ

dedame apie 2/3 A4 formato suplėšyto balto popieriaus lapo( kuo daugiau popieriaus įplėšysite, tuo storesnis bus jūsų pagamintas popierius) , viską plakame iki vienalytės popieriaus masės

POWIEKSZ

į gautą masę dedame savo pasirinktus priedus ( šiuo atveju aš naudoju spalvotą popierių) ir dar viską plakame mikseriu.

POWIEKSZ

Nuo plakimo laiko priklauso ar pagamintame popieriuje bus didesni ar mažesni spalvoto popieriaus gabalėliai.
P.S. dėl suprantamų priežasčių, šiame etape nededame siūlų.

Pasiruošiame karkasiuką:
ant grotelių dedame plastikinį sietelį,

POWIEKSZ

užuolaidą,

POWIEKSZ

tada viską tvirtiname medinio rėmelio apačioje ir prisegame

POWIEKSZ

į vonelę pilame tiek vandens, kad jis apsemtų maždaug pusė musų pasiruošto karkasiuko

POWIEKSZ

Į jį pilame suplaktą popieriaus masę.

POWIEKSZ

Viską išimame iš vandens ir nuimame medinį rėmelį

POWIEKSZ

dabar dedame iš popierinės servėtėlės išplėšytą paveksliuką ( jei naudosite kitus priedus juos taip pat dedame šiame etape, tik cielus džiovintų gėlių lapelius ar žiedlapius dedame dar prieš ištaukdami karkasiuką iš vandens, nes jei uždesime jau ištaukę, jie nesilaikys ant popieriaus)

POWIEKSZ

tiesiame užuolaidą, ant viršaus dedame plastikinį sietelį ( aš taip darau dėl tvirumo, kad mūsų sausinamas popierius neišskystų)

POWIEKSZ

kempine švelniai nuspaudžiame vandenį ( jokiu būdu nebrūžiname)

POWIEKSZ

nuimame plastikinį sietelį

POWIEKSZ

nusausintą popieriaus masę su užuolaida dedame ant rankšluosčio ir lyginame lygintuvu

POWIEKSZ

šiek tiek palyginę, užuolaidą nuimame ir popierių lyginame be jos, kol jis visiškai išdžius

POWIEKSZ

POWIEKSZ

POWIEKSZ

Štai ką dar padariau

POWIEKSZ

POWIEKSZ

Gautą popieriaus lapą galite paslėgti, kad nesusiraitytų ir būtų tiesus. Tokio popieriaus panaudojimas yra labai įvairus, tai jau jūsų fantazijos reikalas, o jei norite pasigaminti didesnį tokio popieriaus ląpą, naudokite atitinkamai didesnį rėmelį.

Tikiuosi aiškiai išdėsčiau, jei kils klausimų, mielai atsakysiu. Daugiau mano popieriukų galit pamatyti mano paraše.

Paskutinį kartą redagavo ausryte811 Ket Sau 01, 1970 2:00 am. Iš viso redaguota 2 kartus.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Reklama
Craftlady ;)
Pradedanti Craftlady ;)
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pir Vas 22, 2010 7:58 pm 
Atsijungęs
Įžymi Craftlady
Įžymi Craftlady
Vartotojo avataras

Nu kaip fainai!! As kazkada gaminau bet man gavosi ne popierius o kartonas si pamokele tikrai puiki ir labai lengvai suprantama!
Aciu :Rose:

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pir Vas 22, 2010 8:45 pm 
Atsijungęs
Pikta adminė
Pikta adminė
Vartotojo avataras

Ausryte811 labai ačiū už nuostabią pamoką, viskas aiškiai ir gražiai iliustruota! Šaunuolė. Turėsiu būtinai pamėgint, tik turiu įsigyti mikserį (net baisu prisipažinti, kad jo neturiu). O ar tas medinis rėmelis turi būti toks platus??? Ar gali būti siauresnis? Labai patiko idėja su servetėlės panaudojimu! Matau ten mažą padėjėją turėjai :P

Paskutinį kartą redagavo elenuke Pir Vas 22, 2010 8:47 pm. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pir Vas 22, 2010 8:46 pm 
Atsijungęs
Craftlady Moderatorė
Craftlady Moderatorė
Vartotojo avataras

Medale: 3
II vieta (1) III vieta (2)
ausryte811, vau, kokia super išsami pamokėlė :Bravo: :Bravo: :Bravo: Labai labai ačiū, o ir pavyzdukai užburiantys imti ir daryti :) :good: Ačiū :Rose: :Rose: :Rose: Esu rodžiusi kažkada svao mėginimą daryti popierių, labai smagu buvo, o ir panaudoti oho kiek kur galima. Jau profesionaliai čia mums pateikei informaciją :Bravo: :good: :Rose: :Rose: :Rose:

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Ant Vas 23, 2010 9:06 am 
Atsijungęs
Craftlady mokytoja
Craftlady mokytoja
Vartotojo avataras

Ausryte811, labai sauni, gerai paruosta pamokele, labai aiskiai viskas isdestyta, didelis aciu... :Bravo: :Bravo: :good: :friends: :friends: :Rose: :Rose:

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Ant Vas 23, 2010 9:39 am 
Atsijungęs
Craftlady fanatė ;)
Craftlady fanatė ;)
Vartotojo avataras

taiiip... %) tokių pamokėlių prisižiūrėjus, rankdarbiai taps priklausomybės liga :lol:

Pasikeiskim servetėlėmis
Žiemos sportas
Sugalvok norą...

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Ant Vas 23, 2010 10:42 am 
Atsijungęs
Craftlady fanatė ;)
Craftlady fanatė ;)
Vartotojo avataras

II vieta (1)
Ačiū mergaitės už gerus žodžius :Rose: , tikiuosi pravers pamokėlė ir pačios išbandysit ;)
Elenuke, tas medinis rėmelis nėra platus, jis yra kokių 5 cm, man atrodo pats tas, nors siauresnis irgi gali būti tik ne per daug, bet tada į vonelę reikėtų pilti mažiau vandens, kad popieriaus masė neišplauktų į viršų. O to mažo padėjėjo tai pilni namai, per jį nelabai ramiai kuo galiu užsiimti :P

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Šeš Vas 27, 2010 12:33 pm 
Atsijungęs
Lady svečias
Lady svečias
Vartotojo avataras

labai ačiū už tokią išsamią pamokėlę, niekur taip aiškiai neradau šios technikos aprašymo :)
Labai norėčiau rasti pavydukų, ką galima padaryti iš tokio popieriaus, nes kai pamatai kitų padarytus darbelius, ir pačiai kyla įvairių sumanymų :) Gal kuri nors žinote adresą, kur galėčiau rasti darbelių iš savo popieriaus. Arba gal pačios savus parodytumėte darbus:)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Šeš Vas 27, 2010 2:48 pm 
Atsijungęs
Craftlady fanatė ;)
Craftlady fanatė ;)
Vartotojo avataras

II vieta (1)
frezija, smagu, kad patiko pamokėlė, mano šitie popieriukai nėta dideli, jie atvirukams gal labiausiai tinkami. Daugiau gali pamatyti čia http://public.fotki.com/ausryte811/mano-ir-mamos-rank-/. Popierėliai kurie yra su paveiksliukais kaip matai kai kurie yra jau velykiniai, vaikiški ir tt., jei padarysi tokį be paveikslėlių, gali ant viršaus klijuoti kartono gabalėlį ir pedekupažint, didesniais lapais dekoruoja albumus, knygų viršelius, gali lankstyti dėžutes ar krepšelius dovanėlėms, vokus ir viską ką tik sugalvoji. Įsivesk per google handmade paper ir paspausk images (vaizdai), visko labai daug pamatysi ;) . Sėkmės darbuose, pasirodyk ką pagaminsi :Rose:

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Re: Rankų darbo popierius - pamokėlė
StandartinėParašytas: Pen Kov 05, 2010 5:27 pm 
Atsijungęs
Lady svečias
Lady svečias
Vartotojo avataras

ausryte, kai dariau popierių, tavo pamokėlės nebuvau skaičiusi, tad kažkur radau, kad reikia įpilti lipalo. Mano popierius gavosi gana kietas ir storokas. Visgi manau, kad jis kažkam bus tinkamas, reikės pabandyti ant jo daryti dekupažą, kaip tu manai? Bandysiu padaryti kokią atvirutę ar papuošti kokią dėžutę. Jei kas pasiseks, atsiųsiu parodyti. O kol kas siunčiu to popieriaus gaminimo vieną iš etapų - kaip jis garbingai džiūvo ant mano senų megztukų, kad atsispaustų jų raštai :)

Prikabinti failai:
Kopija iš CIMG4102.JPG
Kopija iš CIMG4102.JPG [ 145.94 KiB | Peržiūrėta 1645 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Re: Rankų darbo popierius - pamokėlė
StandartinėParašytas: Pen Kov 05, 2010 8:48 pm 
Atsijungęs
Craftlady fanatė ;)
Craftlady fanatė ;)
Vartotojo avataras

II vieta (1)
frezija, pila kai kas ir lipali, bet be jo popierėlis minkštesnis būna, o dekupažą tikrai gali pabandyti padaryt :) , sėkmės ir būtinai pasirodyk :Rose:

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 11 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Copyright © 2006-2010 craftladies.puslapiai.org. Turinio platinimas be raštiško administracijos sutikimo griežtai draudžiamas. All Rights Reserved. Visos teisės saugomos.