|
Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas
|
Puslapis 1 iš 1
|
[ 9 pranešimai(ų) ] |
|
| Autorius |
Žinutė |
|
Radville.
|
Pranešimo tema: Akriliniai dažai ir guašas (Klausimas) Parašytas: Tre Rgp 25, 2010 2:48 pm |
|
Užsiregistravo: Sek Rgp 22, 2010 7:57 pm Pranešimai: 3 Miestas: Biržai
|
Sveikos. Nesenai prisijungiau prie jūsų forumo ir jis man labai patinka  Visos jūs labai malonios ir šiltos Taip pat radau nemažai pamokėlių, kurios man tikrai pravers. O dabar klausimas : Turiu baltus akrilinius dažus. Man reikėtų žalios spalvos, todėl pagalvojau ar nebūtų galima baltų akrilinių dažų sumaišyti su nedideliu kiekiu žalio guašo? O gal kuri jau bandėte? Ačiū už atsakymą 
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
Daluze
|
Pranešimo tema: Re: Akriliniai dažai ir guašas (Klausimas) Parašytas: Tre Rgp 25, 2010 5:27 pm |
|
Užsiregistravo: Ant Bir 03, 2008 5:40 pm Pranešimai: 1095 Miestas: Vilnius
|
Radville., maišyti galima, aš pati taip darau. Paprastai pradžioje tą kiekį guašo, kurį dedu į dažus, gerai išmaišau truputyje vandens ir tuo mišiniu skiedžiu akrilinius dažus. Tada labai gerai išmaišau ir dažau. Naudoju rusišką guašą, "Luč" firmos. Nerekomenduoju "Gamma", nes dažai išsisluoksniuoja. Tačiau tokiu būdu išgauti tamsias spalvas sudėtinga 
_________________ Myliu gyvenimą. Čia yra ką veikti.
Pasikeiskim servetėlėmis Žiemos sportas Sugalvok norą...
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
Radville.
|
Pranešimo tema: Re: Akriliniai dažai ir guašas (Klausimas) Parašytas: Tre Rgp 25, 2010 8:53 pm |
|
Užsiregistravo: Sek Rgp 22, 2010 7:57 pm Pranešimai: 3 Miestas: Biržai
|
Labai ačiū už atsakymą Aš tai pat turiu rusiškus dažus, tai manau turėtų pavykti. Na, o tamsių spalvų man nereikia 
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
lietuve
|
Pranešimo tema: Re: Akriliniai dažai ir guašas (Klausimas) Parašytas: Sek Rgp 29, 2010 6:55 pm |
|
|
|
Radvile, ir as savo decoupage kuryboje, pacioje pradzioje maisiau guasa su akriliniais, nera tai gerai!!!! Kai ant virsaus klijuosi serveteles, ar isvis darysi dekora, prades tepti, nors kartais nebutinai, bet man taip buvo. Visas darbelis susitepe, akriliniai netepa, o guasas tepa, geriau naudoti pigmentus, nors irgi nera iseitis... Geriausiai nusipirkti pagrindines akriliniu dazu spalvas ir jas tarpusavyje maisyti, tada tikrai nesugadinsi darbelio, o dazaus galima nupirkti nedideliuose indeliuose, jejgu nera reikalinga didesni.
_________________ MANO DIENORAŠTIS
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
Daluze
|
Pranešimo tema: Re: Akriliniai dažai ir guašas (Klausimas) Parašytas: Pir Rgp 30, 2010 7:44 am |
|
|
lietuve, darbo kokybė tikriausiai labai priklauso nuo guašo rūšies ir į kokius dažus jį dedam. Nors spalvoms išgauti dažniausiai naudoju guašą, nepastebėjau, kad būtų kokių nors panašių problemų, apie kurias minėjai. Netgi, vazonai, kuriuos dažiau dėdama guašo ir kuriuose daugiau kaip metai auga gėlės, kurios nuolat laistomos, laikosi puikiai  Todėl galėčiau padaryti išvadą, kad akriliniai dažai "Viva Color" ir guašas "Luč" yra geras derinys. Esu pabandžiusi ir akrilinius dažus maišyti - tai patirtis buvo irgi įdomi  Tikriausiai suveikė faktas, kad maišiau skirtingų firmų dažus (pagamintus Vokietijoje ir pagamintus Kinijoje), tai po kelių dienų teko "maudynes" atidaryti, nes ėmė lįsti bjaurios dėmės  . Matyt, geriausia maišyti tarpusavyje tos pačios firmos dažus. Apskritai, turbūt vieno "teisingo" dažymo būdo nėra. Visos esam įgijusios kažkokios ir sėkmingos, ir nesėkmingos patirties. Gerai, kad yra forumas, kur tokia patirtimi ir galima dalintis 
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
22vilma
|
Pranešimo tema: Re: Akriliniai dažai ir guašas (Klausimas) Parašytas: Ant Rgp 31, 2010 2:09 pm |
|
Užsiregistravo: Šeš Rgp 15, 2009 6:30 pm Pranešimai: 598 Miestas: Falmouth, UK Medale: 1
|
Dar mokykloje mes guasa maisem su PVA, kad neteptu. Nezinau, ar tai tinka dekupazui, nes naudoju tik akrilinius dazus. Radville., na, jei jau pradedi dekupazuoti, tai jau nepritaupysi  . Visiems rankdarbiams visos priemones yra brangios  . Bet cia tik mano nuomone  .
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
žemuogytė*
|
Pranešimo tema: Re: Akriliniai dažai ir guašas (Klausimas) Parašytas: Pen Rgs 17, 2010 11:17 am |
|
|
Sveikos, gal žinote kur Vilniuje gama būtų nusipirkt akrilinių dažų JOY? Prieš kelis metus pirkau "Thomas Philipps" bet dabar jų ten neberadau  Pirkau rinkinį (24 spalvos), tai buvau patenkinta, nes labai kokybiški dažai, ilgai neuždžiūna, ir dabar jų neberandu 
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
Daluze
|
Pranešimo tema: Re: Akriliniai dažai ir guašas (Klausimas) Parašytas: Pen Rgs 17, 2010 11:41 am |
|
|
|
žemuogytė*, ar seniai žiūrėjai "Thomas Philips" Ukmergės g.? Prieš porą savaičių mačiau tą didelį rinkinį. Ten reikia nepatingėti peržiūrėti visus rinkinius, nes kartais būna toj pačioj krūvoj, kur aliejiniai arba akvarelė.
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
žemuogytė*
|
Pranešimo tema: Re: Akriliniai dažai ir guašas (Klausimas) Parašytas: Sek Spa 03, 2010 2:15 pm |
|
|
Daluze, žiūrėjau maždaug prieš 3 savaites. Tada buvo įvarių akrilo rinkinių, bet tų nenorėjau pirkti, nes draugė turi, tai prasti dažai, kelios spalvos normalios, o kitos pusiau uždžiūvusios...  Nelabai noriu rizikuot su kitais, nebent žinot kokių gerų ir kur pirkti  Bet jeigu jau atsirado JOY tai būtinai reiks paieškoti  Ačiū už atsakymą 
|
|
| Į viršų |
|
 |
|
Puslapis 1 iš 1
|
[ 9 pranešimai(ų) ] |
|
Dabar prisijungę |
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių |
|
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume
|
Copyright © 2006-2010 craftladies.puslapiai.org. Turinio platinimas be raštiško administracijos sutikimo griežtai draudžiamas. All Rights Reserved. Visos teisės saugomos.
|
|